Ειδήσεις

Μάξιμος για Πολυτεχνείο: Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία ενισχύοντας το κύρος των θεσμών


«Χρέος μας σήμερα είναι να προφυλάξουμε τη δημοκρατία μας, αλλά και να την εμβαθύνουμε περαιτέρω, ενισχύοντας το κύρος των θεσμών και δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για όλους». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ολόκληρη η δήλωση του έμπειρου κοινοβουλευτικού έχει ως εξής:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, μισό αιώνα μετά, παραμένει μια μεγαλειώδης πράξη αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στην τυραννία και καθολικής απαίτησης για την αποκατάσταση της δημοκρατίας που καταλύθηκε από το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967. Αυτή η δημοκρατία, που τελικώς νίκησε, αν και μετά την κυπριακή τραγωδία, το 1974, συνιστά μια ιστορική κατάκτηση, που οφείλουμε να την εκτιμήσουμε, παρά τις όσες αδυναμίες μπορεί να καταλογίσουμε στις μεταπολιτευτικές δεκαετίες. Γιατί στη χώρα μας, σε όλο αυτό το μακρύ διάστημα, λειτουργεί αποτελεσματικά το δημοκρατικό πολίτευμα, με απόλυτο σεβασμό στις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον, λόγω και των άοκνων προσπαθειών του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα, ελάχιστα έτη μετά τη πτώση της δικτατορίας, κατέστη μέλος της τότε ΕΟΚ, νυν ΕΕ.

Χρέος μας σήμερα είναι να προφυλάξουμε τη δημοκρατία μας, αλλά και να την εμβαθύνουμε περαιτέρω, ενισχύοντας το κύρος των θεσμών και δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για όλους. Η Ελλάδα, έχοντας αφήσει πίσω της την δύσκολη περίοδο της μακράς κρίσης, που ταλαιπώρησε την κοινωνία αλλά και τους θεσμούς, βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας εποχής που μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Ασφαλώς, είναι πολλά τα όσα καλούμαστε να αλλάξουμε και να οικοδομήσουμε σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Όμως, σίγουρα είμαστε σαφώς πιο ώριμοι ώστε να εργαστούμε με ρεαλισμό και συνέπεια για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση απάτης – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση βράβευσης των παιδιών των Γεωπόνων – μελών του Συλλόγου