Συνελήφθη ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός για τα αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομης υλοτόμησης στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας


Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες στις (05-10-2012) στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασαρχείου Ελασσόνας, ένας 38χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση σε βάρος τους αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομης υλοτόμησης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 33χρονος αλλοδαπός, συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου μεσημβρινές ώρες χθες (05-10-2012) στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, ο 38χρονος κατελήφθη να έχει προσλάβει και να απασχολεί ως εργάτες σε παράνομες εργασίες υλοτόμησης δένδρων τους δύο -2- αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, έναντι μικρού χρηματικού ποσού, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την παράνομη διαμονή του ενός εξ αυτών στη χώρα.

 

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, πλην όμως στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

 

Στο χώρο όπου διενεργήθηκε ο ανωτέρω έλεγχος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τέσσερις (4) τόνοι κομμένα ξύλα,
  • ένα (1) γεωργικός ελκυστήρας καθώς και λοιπά αντικείμενα υλοτόμησης.

 

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράνομη πρόσληψη αλλοδαπών και παράβαση της Δασικής νομοθεσίας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

Προανάκριση διενεργεί το Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΗΜΕΔΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ 364 ΧΛΜ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ