Ειδήσεις

Ανακαινίσθηκε ο χώρος του κεντρικού αρχείου του Γ.Ν. Λάρισας


To έργο της ανακαίνισης του κεντρικού χώρου αρχειοθέτησης των ιατρικών φακέλων ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε, μετά από την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών. Mε δαπάνες του Γ.Ν. Λάρισας το αρχείο των 5 τελευταίων ετών βρίσκεται πλέον σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα προχωρά η ψηφιοποίηση των νέων ιατρικών φακέλων.

Ο Διοικητής κ. Βλαχάκης Γρηγόριος  δήλωσε: «Προς μεγάλη ικανοποίηση όλων των διοικητικών υπαλλήλων του Γ.Ν. Λάρισας και κυρίως των πολιτών, οι οποίοι αιτούνται κάποια έγγραφα του ιατρικού τους φακέλου εκ των υστέρων, ολοκληρώθηκε το έργο του κεντρικού αρχείου».

Πλέον δίνεται η δυνατότητα στους διοικητικούς υπαλλήλους με την  καρτελογράφιση και τη σωστή αρχειοθέτηση των ιατρικών φακέλων, να έχουν γρήγορη πρόσβαση και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών για αντίγραφο του ιατρικού τους φακέλου.

Η κατάσταση μέχρι πρότινος ήταν απελπιστική. Μετά  την απόφαση της Διοίκησης, ξεκίνησε η ανακαίνιση του χώρου, με εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του δαπέδου στο χώρο και προμήθεια και εγκατάσταση νέου συστήματος αρχειοθέτησης των φακέλων των ασθενών.

Από την πλευρά της η αν. Προϊσταμένη Υποδ/νσης Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Φιλίππου Αικατερίνη δήλωσε: «Ήταν ένα μεγάλο έργο και μία απαίτηση τόσο δική μας, όσο και των πολιτών που επισκέπτονται το Γ.Ν. Λάρισας. Τοποθετήθηκαν ειδικά ράφια μέσα στα οποία αρχειοθετούνται με ασφάλεια όλα τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου των ασθενών των τελευταίων 5 ετών. Τώρα προχωράμε και στο διπλανό χώρο όπου συνεχίζουν οι ομάδες εργασίας με σκοπό να ανακαινιστεί και να παραδοθεί και αυτός ο χώρος».

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσπευση της προκήρυξης του Μέτρου στήριξης των παραγωγών στα παρακάρλια
Επόμενο άρθρο Πρόληψη, ετοιμότητα και ανθεκτικότητα απέναντι σε φυσικές καταστροφές-Προκλήσεις και Προτεραιότητες