Ειδήσεις

Μάξιμος προς Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Γυναικών Θεσσαλίας: Να κρατάτε άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού σας


«Γνωρίζοντας και από προσωπική πείρα, λόγω των επισκέψεών μου στην Βόρειο Ήπειρο, το πείσμα και το ήθος των Βορειoηπειρωτών είμαι βέβαιος ότι όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, και ότι ο ελληνισμός θα μπορέσει να επιβιώσει και να ακμάσει». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς την Πρόεδρο Συλλόγου Γυναικών Βορείου Ηπείρου Θεσσαλίας «Άσβεστη Φλόγα» κ. Βιολέτα Ζωή-Ζήση απαντώντας στην πρόσκλησή της να παραβρεθεί στην έναρξη του Συλλόγου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του αφού εκφράζει τη λύπη του καθώς λ»όγω της απουσίας μου στο εξωτερικό, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας που θα παρουσιάσει τον τόμο για την Αγία Σοφία στο Μόναχο της Γερμανίας, δεν θα μπορέσω να είμαι μαζί σας, παρά την επιθυμία μου», συγχαίρει «για την εξαίρετη πρωτοβουλία σας να αποφασίσετε, εσείς οι γυναίκες που κατάγεστε από την ηρωική Βόρεια Ήπειρο και κατοικείτε στην θεσσαλική γη, να συντονίσετε τη δράση σας με σκοπό τη διατήρηση της κοινής συνείδησης του τόπου καταγωγής σας, αλλά, υποθέτω, και τους δεσμούς με αυτήν. Θεωρώ ότι η ονομασία του Συλλόγου σας, «Άσβεστη Φλόγα», περιγράφει με την μεγαλύτερη ακρίβεια τα συναισθήματά σας για την Βόρειο Ήπειρο. Αλλεπάλληλες φορές απελευθερώθηκε, αλλά οι συγκυρίες δεν εδέησαν αυτή η απελευθέρωση να διατηρηθεί. Έτσι βίωσε για δεκαετίες έναν στυγνό ολοκληρωτισμό, ο οποίος όμως δεν κατέβαλε το φρόνημα της εθνικής ελληνικής μειονότητας.

Η πτώση του κομμουνισμού, ωστόσο, δεν επέφερε την αλλαγή που όλοι προσδοκούσαν, δηλαδή την τήρηση όλων των δημοκρατικών ελευθεριών που θα επέτρεπαν την ανάπτυξη των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου στις εστίες τους, και την ανάδειξή τους σε αποφασιστικό δεσμό συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Αντιθέτως, διαπιστώνουμε την επανάληψη συμβάντων αυταρχικότητας, καταπίεσης και έλλειψης σεβασμού στα κατοχυρωμένα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, που δεν συνάδουν μάλιστα με την πρόθεση της γειτονικής χώρας να εισέλθει στην ευρωπαϊκή οικογένεια ως πλήρες μέλος της Ε.Ε. Τελευταίο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει τόσους μήνες έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές, χωρίς να του δίδεται η δυνατότητα να ορκιστεί ως δήμαρχος».

Καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εύχεται «καλή επιτυχία στις εργασίες σας και να κρατάτε πάντα άσβεστη τη φλόγα του γνήσιου πατριωτισμού σας».

Προηγούμενο άρθρο Διαδικτυακό εργαστήριο για τους εκπαιδευομένους της δράσης Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής τροχοφόρου – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού