Ειδήσεις

Μάξιμος: Μεταγραφές Θεσσαλών φοιτητών και Πρότυπο Σχολείο στη Λάρισα


Οι κατ’ εξαίρεση μεταγραφές Θεσσαλών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -μετά τις πλημμύρες στον κάμπο-, αλλά και η ίδρυση Προτύπου Γυμνασίου και Λυκείου στη Λάρισα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε και επικοινωνία με την διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον φίλο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος, κατά την προηγούμενη θητεία του διακρίθηκε για την καινοτόμο σκέψη του και την αποφασιστικότητά του να προωθεί κρίσιμες μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα τα αναπτύξει και στον κρίσιμο τομέα της παιδείας, που ακόμη ταλανίζεται από παθογένειες.

Έθεσα στον υπουργό δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την Θεσσαλία στον εκπαιδευτικό τομέα. Το ένα αφορά τους Θεσσαλούς φοιτητές και τη δυνατότητα της κατ’ εξαίρεση μεταγραφής τους στα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, λόγω των καταστροφικών συνεπειών των πρόσφατων πλημμυρών. Εξήγησα στον κ. υπουργό -όπως είχα σημειώσει και δια της κοινοβουλευτικής οδού με την κατάθεση σχετικής Αναφοράς- ότι μια τέτοια απόφαση, ενώ δεν έχει κάποιο οικονομικό κόστος, μπορεί να προσφέρει ουσιαστική οικονομική και ψυχολογική ανακούφιση στις οικογένειες των φοιτητών, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Το δεύτερο θέμα είναι η ακατανόητη μακροχρόνια αναβολή της ίδρυσης επιτέλους(!) και στη Λάρισα ενός Πρότυπου σχολείου, για το οποίο υπήρξε και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Φεβρουάριο, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού μας προγράμματος για τη Θεσσαλία. Ο κ. Πιερρακάκης, θιασώτης κι ο ίδιος της αριστείας, αντιλαμβάνεται απόλυτα την αδήριτη ανάγκη να αποκτήσει η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, η Λάρισα, πρότυπο σχολείο που θα λειτουργήσει ως κύτταρο αναβάθμισης της εκπαίδευσης και μοχλός της κοινωνικής κινητικότητας.

Είμαι βέβαιος ότι και για τα δύο αιτήματα βρήκα στον φίλο υπουργό ευήκοα ώτα και αναμένω σύντομα να έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Προηγούμενο άρθρο Νασιακόπουλος: Άμεσες παρεμβάσεις και αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας