Ειδήσεις

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Η Λάρισα που μας αξίζει!»


Στις 8 Οκτωβρίου, οι Λαρισαίοι πολίτες επέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία που ξεπέρασε το 50% την αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας και νέος Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, από την πρώτη στιγμή επέλεξε την οδό της μετριοπάθειας, της υπευθυνότητας και της συνεργασίας με την απερχόμενη δημοτική αρχή, βάζοντας τέλος στις όποιες αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου.

Αρχικά συναντήθηκε με τον κύριο Καλογιάννη και ζήτησε τη συνεργασία του στη διαδικασία της μετάβασης. Ακολούθησε στις 23 Οκτωβρίου, επιστολή του προς τον δήμαρχο, μέσω της οποίας ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο.

Στις 26 Οκτωβρίου συνεργάτες του νέου δημάρχου επισκέφτηκαν το δημαρχείο και ζήτησαν πλήρη ενημέρωση σε θέματα που είναι απαραίτητο η νέα δημοτική αρχή να είναι ενημερωμένη.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τους συνεργάτες του δημάρχου. Σε θέματα, μάλιστα, που αφορούν κυρίως τους βιολογικούς καθαρισμούς μας δόθηκε μία καθαρά επιφανειακή εικόνα.

Ακόμα και στο αίτημά μας για την παραχώρηση ενός γραφείου στο δημαρχείο για τους συνεργάτες του νέου δημάρχου και για την καλύτερη προετοιμασία μας μέχρι την 1η Ιανουαρίου που αναλαμβάνουμε καθήκοντα, μας παραχωρήθηκε χλευαστικά ο προθάλαμος ενός γραφειακού χώρου, τον οποίο  βεβαίως και δεν χρησιμοποιούμε.

Ξαφνικά χθες και αφού κύλησαν τόσες ημέρες αφότου εστάλη η επιστολή του κ.Μαμάκου και αφού παρήλθε μια περίοδος παντελούς έλλειψης συνεργασίας και απροκάλυπτης απόπειρας δημιουργίας τετελεσμένων, είτε με την προκήρυξη διαγωνισμών εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ με όρους που επιδιώκουν να δεσμεύσουν τη νέα διοίκησή της, είτε με απευθείας αναθέσεις μελετών που «φωτογραφίζουν» μελλοντικές ενέργειες, με απαντητική επιστολή του ο κ.Καλογιάννης μας πληροφορεί ότι «σε ό,τι αφορά συνεχιζόμενα έργα, διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτήσεις θα παραλάβετε πριν την έναρξη της θητείας σας φάκελο με αναλυτικά στοιχεία της κάθε διεύθυνσης για όλα, καθώς και για τις πιθανές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε αυτές».

Αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο κ.Καλογιάννης: Ότι θα κληθούμε να διοικήσουμε τον Δήμο με αναλυτική ενημέρωση στο «παρά πέντε» της ανάληψης των ευθυνών; Με έναν προϋπολογισμό που θα έχει καταρτίσει ο ίδιος χωρίς να έχουμε ερωτηθεί και θα κληθούμε να υλοποιήσουμε εμείς;

Προβαίνουμε στη δημοσιοποίηση αυτής της καταγγελίας θεωρώντας ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια συνεννόησης και συνεργασίας με την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Όταν είπαμε ότι ερχόμαστε για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε, το εννοούσαμε και εξακολουθούμε να το υποστηρίζουμε.

Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε τόσο οριακά σημεία που οι ευθύνες των ανθρώπων που διοικούν αυτή τη στιγμή τον Δήμο αλλά και των συνεργατών τους είναι τεράστιες.

Και επειδή ο Δήμος ανήκει σε όλους τους Λαρισαίους, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πάντες ότι καλούμε δημόσια πλέον την απερχόμενη δημοτική αρχή και όσους τη συνεπικουρούν να σεβαστούν την επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών της Λάρισας και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να συνεργαστούν ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση για το καλό όλων των δημοτών και της πόλης. Ο Δήμος Λαρισαίων δεν είναι μαγαζάκι κανενός. Σε αντίθετη περίπτωση έχουν την αποκλειστική ευθύνη εν όλω και ο καθένας ατομικά για ό,τι ήθελε συμβεί.

Υ.Γ: Προσήλθαμε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ψηφίσαμε υπέρ της συνέχισης της αυτόνομης δραστηριότητας των νομικών προσώπων του δήμου αλλά και βεβαίως υπέρ της υλοποίησης των μέτρων για την προστασία των πληγέντων από την καταστροφική κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου, καθώς από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα τους, έχοντας ως γνώμονα ότι ο ανθρώπινος πόνος είναι πάνω απ’ όλα.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία
Επόμενο άρθρο Νασιακόπουλος: Άμεσες παρεμβάσεις και αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στη Θεσσαλία