Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η διεξαγωγή του 5ου σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών   Αμπελώνα    «Η ΕΛΠΙΔΑ». & Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας την Κυριακή  5 Νοεμβρίου  2023.

Οι σύλλογοι  στα πλαίσια πάντα της εθελοντικής, μη αμειβόμενης και ανιδιοτελούς προσφοράς στους κατοίκους της πόλης μας, έδωσαν την δυνατότητα σε πενήντα δύο (52)  κατοίκους του Αμπελώνα και όχι μόνο, να εκπαιδευτούν  σε θεματικές ενότητες για Πρώτες Βοήθειες (Αιμορραγίες – Εγκαύματα – Λιποθυμίες – Πνιγμό) και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με χρήση Απινιδωτή.

Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν πρακτική στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση αποκτώντας σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση καρδιοαναπνευστικών περιστατικών,  παρακολούθησαν με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη την  εκπαιδευτική διαδικασία (θεωρητική και πρακτική) από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ και αποκόμισαν πολύ σημαντικά πράγματα, που σίγουρα θα τους είναι χρήσιμα.

Επίσης  έγινε επίδειξη των  Απινιδωτών  που είναι τοποθετημένοι στο Master café και στο κλειστό Γυμναστήριο ΄του Αμπελώνα για να έχουν  όλοι μία εικόνα της λειτουργίας τους.

Στόχος μας είναι  να διοργανώνουμε 2 σεμινάρια κάθε χρόνο  με σκοπό να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι στις Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ Σταμνά Κωνσταντίνο, την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ κα Αρχοντή Σπυριδούλα, τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και εκπαιδευτή κ Γούλα Γιάννη για την άψογη συνεργασία και τους διασώστες – εκπαιδευτές  του ΕΚΑΒ για την εξαιρετική   παρουσία και μεταδοτικότητα τους.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αμπελώνα κ Γραββάνη Στέφανο  για την άψογη συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου για την διοργάνωση των σεμιναρίων.

 

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

Προηγούμενο άρθρο Στις νέες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φρουτοπηγή στα Πλατανούλια ο Σάκης Παϊδής
Επόμενο άρθρο Να αποσυρθεί τώρα το φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα για τους μικρούς επαγγελματίες