Ειδήσεις

ΣυνέντευξηΤύπου ΕΚΝΛ – ΕΕΔΥΕ για Συλλαλητήριο Σαββάτου 4/11 για το Παλαιστινιακό


Εδώ και ημέρες παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την σφαγή δίχως τέλος των Παλαιστινίων. Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο νεκροταφείο. Μέχρι χτες το μεσημέρι οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας στη Γάζα είχαν καταγράψει τουλάχιστον 8.525 νεκρούς Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου, ανάμεσά τους 3.542 παιδιά, 2.187 γυναίκες, 130 εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και 67 εργαζόμενους στον οργανισμό του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Σύμφωνα με την επικεφαλής της UNICEF, Κάθριν Ράσελ, υπολογίζεται ότι κάθε μέρα σκοτώνονται στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον 450 παιδιά, ενώ πάνω από 940 παιδιά έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενα. Η κατάσταση αυτή έχει μετατρέψει τη Γάζα «σε νεκροταφείο παιδιών», τόνισε.

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται όλες αυτές τις μέρες δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εδώ και χρόνια αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες.

Ότι δεν πέτυχε το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ τόσα χρόνια με τους εποικισμούς, τις δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και πολλών παιδιών, τις φυλακίσεις και τους βασανισμούς στελεχών της παλαιστινιακής αντίστασης, επιχειρούν να το κάνουν τώρα, με έναν καθολικό πόλεμο ενάντια σε αυτούς που αποκαλούν «τρομοκράτες», και οδηγεί σε γενικευμένη ανάφλεξη όλη τη Μέση Ανατολή.

Με άλλα λόγια, ο γνωστός «πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία» αναβιώνει τώρα στην Παλαιστίνη ως το «εργαλείο» για να γίνει πράξη ο διακαής πόθος των Ισραηλινών, που είναι να απαλλαγούν με όλους τους τρόπους από τον Παλαιστινιακό λαό.

Δηλαδή τα γεράκια του πολέμου, το Ισραήλ και οι ΝΑΤΟικοί του σύμμαχοι, ζητάνε «να πληρώσει» η Χαμάς το τίμημα ως «τρομοκρατική οργάνωση» και εξαπολύουν μια χωρίς προηγούμενο σφαγή σε βάρος των Παλαιστινίων, που απειλεί ακόμα και τη συνέχιση της ύπαρξής τους στην περιοχή, αν ευοδωθούν τα σενάρια του μαζικού εκτοπισμού τους από τη Λωρίδα της Γάζας σε γειτονικές χώρες.

Την ύπαρξη ισραηλινού σχεδίου για βίαιο εκτοπισμό των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας στην αιγυπτιακή Xερσόνησο του Σινά και σε μια σειρά άλλες χώρες, μεταξύ τους και στην Ελλάδα, ήρθε να επιβεβαιώσει η δημοσιοποίηση ολόκληρου του σχετικού εγγράφου του ισραηλινού υπουργείου Πληροφοριών στην ισραηλινή ιστοσελίδα «Mekomit».

Τα παραπάνω προβλέπεται μάλιστα να συνοδεύονται από μία ισραηλινή προπαγανδιστική καμπάνια που θα ξεκαθαρίζει στους Παλαιστίνιους της Γάζας ότι έχουν χάσει οριστικά τη γη τους και δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ σε αυτή, ενώ θα παρουσιάζει τον βίαιο εκτοπισμό τους ως μία… «ανθρωπιστική αναγκαιότητα» για να υπάρχουν «λιγότερες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό»!

Είναι όμως φανερό ότι ο πραγματικός τρομοκράτης είναι το αστικό κράτος του Ισραήλ που με τον τακτικό στρατό του διαπράττει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Ενός λάου που ακόμη περιμένει την δημιουργία του δικού κράτους.

Από το 1948 μέχρι σήμερα, η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν εγκρίνει αναρίθμητες αποφάσεις και ψηφίσματα που επιβεβαιώνουν τα αναφαίρετα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, τα οποία ωστόσο γίνονται κουρελόχαρτα από το ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες των Ευρωατλαντικών συμμάχων του. Σε αυτές περιλαμβάνονται αποφάσεις που προβλέπουν ρητά τον άμεσο τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης, τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, το δικαίωμα επιστροφής και αποκατάστασης των Παλαιστίνιων προσφύγων που διώχτηκαν βάναυσα από τις εστίες τους, την κατεδάφιση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, τους οποίους το Ισραήλ επεκτείνει συνεχώς, κ.ά.

Χαρακτηριστικά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το διάστημα 1947 – 2022 έχει εγκρίνει συνολικά 684 αποφάσεις για το παλαιστινιακό ζήτημα. Παρόλα αυτά η διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, με την πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο κράτος – δολοφόνο, είναι ένα από τα πιο αποκαλυπτικά και εξοργιστικά παραδείγματα για το πώς το περιβόητο «Διεθνές Δίκαιο» κόβεται και ράβεται πάντα στα μέτρα των διαφορετικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, και σε βάρος των λαών.

Αποδεικνύεται ότι το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν στον Παλαιστινιακό λαό είναι αυτό της σιωπής και όχι το δικαίωμα στην αυτοάμυνας και στην απελευθέρωση από την κατοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο και η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στηρίζοντας το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, ακόμη και σε ψήφισμα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που καλεί σε «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα να απέχει από την ψηφοφορία. Η στάση της αυτή έχει ήδη γραφτεί στην Ιστορία ως μνημείο ξετσιπωσιάς και αναίσχυντης στήριξης στο κράτος – δολοφόνο.

Με φόντο τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και τη «στρατηγική σχέση» Ελλάδας – Ισραήλ, που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, τα αστικά επιτελεία λυσσάνε απέναντι σε οτιδήποτε ξεσκεπάζει την ευρωΝΑΤΟική μονοφωνία. Το έργο είναι γνωστό: Όποιος καταγγέλλει το χρόνιο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για τον τερματισμό της είναι… φιλο-«τρομοκράτης».

Η κυβέρνηση δίνει και μ’ αυτόν τον τρόπο διαπιστευτήρια προσήλωσης στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, στο πλάι του κράτους και της κυβέρνησης του Ισραήλ, που έχει βαμμένα τα χέρια της με το αίμα χιλιάδων παιδιών.

Στο ίδιο ντορό και η στάση της Δημοτικής Αρχής Λάρισας που δίνοντας τις δικές της εξετάσεις, με ακαριαία αντανακλαστικά ξεκρέμασε το γιγαντοπανό που κρέμασαν το πρωί δυνάμεις του ΕΚΝΛ  εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.  Η απαράδεκτη στάση της δεν χωράει καμιά δικαιολογία. Είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα της αλληλεγγύης και της στήριξης στο δίκιο του Παλαιστινιακού λαού, που εκφράζεται με συγκλονιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η οργή και η αγανάκτηση που αισθάνεται ο λαός είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Η στάση της κυβέρνησης όμως δεν αποτελεί καμιά έκπληξη, αφού εδώ και χρόνια, πρώτα με ΣΥΡΙΖΑ και μετά με ΝΔ, η Ελλάδα σφίγγει όλο και περισσότερο τη στρατηγική της σχέση με το Ισραήλ και μαζί με την Κύπρο αποτελούν την αιχμή του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και στηρίζει του δικαίωμα  του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης.

Ενώνουμε την φωνή μας και δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού.

  • Καταδικάζουμε την χερσαία εισβολής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού..
  • Να σταματήσει να είναι η πόλη της Λάρισας ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, να φύγουν οι αμερικάνικες δυνάμεις από την 110 ΠΜ.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο & Συναυλία Αλληλεγγύης το Σάββατο 4 Νοέμβρη , 12:00 μεσημέρι στην Κ.Πλατεία.

Καλούμε τα Σωματεία και του φορείς, τις επιτροπές πληγέντων να πάρουν μέρος στην Σύσκεψη Σωματείων –Φορεών για την Συνέχεια του Αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Νοέμβρη , 6:30μμ στο αμφιθέατρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς , Ν.Σμύρνη).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για τον θάνατο του επίτιμου Δικηγόρου Αθανασίου Μπακάλη
Επόμενο άρθρο 1-7 Νοεμβρίου 2023, Εορτασμός Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού