Στα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας


Εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι, το νέο διδακτήριο για την στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Γόννων. Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο σεβασμιώτατος αρχιμανδρίτης κ.κ. Βησσαρίων παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Ο κ. Κ. Αγοραστός αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων τόνισε: «Με το έργο αυτό δίνουμε σήμερα λύση σε ένα μείζον πρόβλημα των μαθητών και ικανοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και  των κατοίκων της περιοχής. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βλέποντας την αδυναμία του ΟΣΚ να συνεχίσει το έργο συνολικού προϋπολογισμού 570.000 ευρώ το χρηματοδότησε με το ποσό των 400.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο το οποίο εγκαινιάζουμε σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Ένα διδακτήριο 400 τετραγωνικών μέτρων, με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια Φυσικής – Χημείας,  αίθουσα πληροφορικής, γραφεία για τους καθηγητές, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α. Οι νέοι πρέπει να παίρνουν στο σχολείο όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής.  Τη δύσκολη όμως αυτή κατάσταση που βιώνει η χώρα δεν θα πρέπει να τη μεταφέρουμε στα παιδιά, γιατί τα παιδιά αξίζουν την καλύτερη παιδεία που θα μπορούσαν να έχουν»

Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός είπε στους μικρούς μαθητές: «Εμείς να ξέρετε ότι σας εμπιστευόμαστε, πιστεύουμε σ’ εσάς και είμαστε περήφανοι για εσάς. Είστε το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών. Διαφυλάξτε το σχολείο αυτό που θα αποτελεί το δεύτερο σπίτι σας. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνουμε προσπάθειες να ανυψώσουμε τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο».

Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό καθώς το έργο ξεκίνησε επί θητείας του στη π. Νομαρχία, τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώ/νο Κολλάτο για τη συνεργασία όπως και τον π. δήμαρχο Γόννων κ. Τόλιο.

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Την ώρα που η παιδεία βάλλεται πανταχόθεν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δέσμευσε από δικούς της πόρους και παρά την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει,  400.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί το Δημοτικό Σχολείο Γόννων. Με αυτό τον τρόπο δώσαμε άμεση και οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής. Θέλουμε τα παιδιά να φοιτούν σε ένα όμορφο, σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο θα πάρουν όλα τα εφόδια για το μέλλον τους. Η παιδεία θα είναι πάντα για εμάς προτεραιότητα».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον πρώην Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Γόννων κ. Αν. Τόλιο για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου, αλλά και τον νυν δήμαρχο Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο, για την στενή και αγαστή συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του σχολείου.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή το σχολείου είχε σταματήσει τον Ιούλιο του 2010 μετά τη διακοπή της χρηματοδότησης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων προς τον εργολάβο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από παρέμβασή ενίσχυσε τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 400.000 ευρώ, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνται, καθώς το παλιό δημοτικό σχολείο των Γόννων, μετά το σεισμό του 2003, είχε υποστεί αρκετές ζημιές με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο για να στεγάσει τους μαθητές του μέχρι και σήμερα.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμη η Περιφερειακή δ/τρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Κωνσταντία Πράντζου ο περιφερειακος σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο π. Νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, στελέχη των Τεχν. Υπηρ. Της Π.Ε. Λάρισας, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, γονείς και μαθητές, οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας.

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 37ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΙΧΦ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Επόμενο άρθρο ΈΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΑ «ΈΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΜ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ»