Ειδήσεις

Mάξιμος για εορτή της Αστυνομίας: Όλο και πιο σύνθετη η αποστολή της ΕΛΑΣ


«Οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας εκπληρώνουν με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και αυταπάρνηση τα δύσκολα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, που καθίσταται, προϊόντος του χρόνου, όλο και πιο σύνθετο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη, συνιστά μία από τις κρισιμότερες προϋποθέσεις για την ομαλή κοινωνική λειτουργία. Για τον λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να συνδράμει παντί τρόπω την αποστολή που έχουν αναλάβει οι Έλληνες Αστυνομικοί». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και του Προστάτη της Αγίου Αρτεμίου.

 

Νεανική παραβατικότητα και τρομοκρατικές ενέργειες…

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του τόνισε ότι «στις ημέρες μας έχουμε, δυστυχώς, την εμφάνιση και νέων προκλήσεων που απαιτούν και τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Κατ’ αρχάς, είναι η νεανική παραβατικότητα και τα αλλεπάλληλα συμβάντα βίας μεταξύ ανηλίκων, που παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο, πέρα από την καταστολή του όπου διαπιστώνεται, πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά ως κοινωνία, γιατί δείχνει παθογένειες σε όλη την κοινωνική λειτουργία.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η ανάγκη επαγρύπνησης λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών, που σχετίζονται με τις εντάσεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη γειτονιά μας. Και εδώ ο ρόλος της ΕΛΑΣ είναι κομβικός, παρέχοντας το αίσθημα της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες της ΕΛΑΣ χρόνια πολλά, υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει».

 

Φωτ. αρχείου: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, ταξίαρχο Θωμά Καρανάσιο.

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά της εταιρείας WURTH για τους πλημμυροπαθείς στο Δήμο Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου