Ειδήσεις

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023


Η Περιφερειακή  Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κα Βάσω  Ζιάκα,  παρακολούθησε τις αθλητικές εκδηλώσεις των σχολείων της Λάρισας  την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 10ςη Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023».

«Η Κίνηση δίνει Ζωή», με αυτό το σύνθημα κλήθηκαν, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό ως στοιχείο, που καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες και προάγει τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και τα αθλητικά ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι, προτρέποντάς τους  να κάνουν τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση τρόπο ζωής.

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης ημέρας ήταν η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων, ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να κινηθούν, να τρέξουν, να περπατήσουν, να συναγωνιστούν σε κάποιο άθλημα με τους συμμαθητές τους, να επισκεφτούν αθλητικά κέντρα ή ασφαλείς χώρους άθλησης, να συνεργαστούν στο πλαίσιο κοινών αθλητικών δράσεων με άλλα σχολεία, να δημιουργήσουν θεματική αφίσα για τον αθλητισμό και τα οφέλη του, να συμμετέχουν σε «πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες  (π.χ. εξερεύνηση πράσινων χώρων κοντά στον σχολικό χώρο και αξιοποίησή τους για σωματική άσκηση και παιχνίδι ή συνδυασμός μιας περιβαλλοντικής δράσης με κάποια αθλητική δραστηριότητα).

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί,  στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, για μία μετέπειτα ποιοτική και υγιή ενήλικη ζωή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή αιτημάτων για Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης και σύστημα πρόσβασης σε πεζοδρόμους
Επόμενο άρθρο Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στην Λάρισα ο Ι. Βαρδακαστάνης