Ειδήσεις

Αποκαθίστανται οι ζημιές από τις θεομηνίες σε κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ


Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου στις τοπικές κοινότητες του δήμου Κιλελέρ. Συγκεκριμένα στη Νέα Λεύκη αποκαθίσταται η κοίτη και καθαρίζεται από φερτά υλικά ο χείμαρρος  Γκοσμπασνιώτης  και εντός του οικισμού καθαρίζονται οι δρόμοι και μαζεύονται τα μπάζα καθώς και οι κατεστραμμένες οικοσκευές.

Στο δρόμο Μύρων – Νέου Περιβολίου, στο ύψος του Ιερού Ναού της Παναγίας Κριτσιλάρ με μηχανήματα έργου ανοίγεται   και καθαρίζεται η κοίτη και το ρέμα το οποίο υπερχείλισε και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στον επαρχιακό δρόμο αλλά και  στα αγροκτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Γκρέιντερ  στην τοπική κοινότητα Διλόφου  προέβησαν σε διάνοιξη αγροτικών δρόμων έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των αγροτών στα κτήματά τους, ιδιαίτερα σε εκείνα όπου υπάρχουν αγροτικά προϊόντα προς συλλογή.

Στο Καλό Νερό, μία από τις κοινότητες που υπέστη τεράστιες ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των βροχοπτώσεων, μηχανήματα έργου επιχειρούν στους δρόμους και κυρίως στην είσοδο του χωριού η οποία  δέχτηκε τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού και θύμιζε στην κυριολεξία βομβαρδισμένο τοπίο.

Τις εργασίες των μηχανημάτων για την επιστασία των έργων  σε αυτήν την περιοχή είχαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Κιλελέρ Σπύρος Ακριβούλης και Αντώνης Ρεντζιάς καθώς και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Φ. Μαυρίκη, Μ. Ρούλια και Β. Μανωλοπούλου.

Προηγούμενο άρθρο Δημήτρης Κουρέτας: Έργα και δράσεις για το υδατικό της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου