Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας


A flooded town by the Storm Daniel , in Astritsa village, Karditsa on September 8, 2023. / Πλημμυρισμένο πόλη απο την κακοκαιρία Daniel στο χωριό Αστρίτσα, στην Καρδίτσα , στις 8 Σεπτεμβρίου , 2023

Πέρασαν 35 ημέρες από την φονική πλημμύρα, από την οποία χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία, έχασαν το σπίτι τους ή αυτό είναι ακατάλληλο προς κατοίκηση.

Η προσωρινή φιλοξενία σε κάποια ξενοδοχεία ή σε συγγενικά και φιλικά σπίτα, δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση η απάντηση από την πλευρά των δήμων, της περιφέρειας και της κυβέρνησης.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους, να δώσουν άμεσα λύση στο οξύτατο αυτό πρόβλημα των πλημμυροπαθών που καταστράφηκε το σπίτι τους, με την ενοικίαση σπιτιού από το κράτος με πλήρη κάλυψη του ενοικίου και για όσους έχει καταστραφεί εντελώς, να υπάρξει πλήρης αποζημίωση και να φτιαχτούν νέες κατοικίες με ευθύνη του κράτους για την στέγαση τους.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της αποζημίωσης σε όλους τους πληγέντες, να δοθούν πλήρεις αποζημιώσεις για όλες τις καταστροφές σε οικοσκευή, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και όχι ένα ποσό οριζόντια σε όλους.

Για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων, να δοθεί από την κυβέρνηση σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια ένα έκτακτο βοήθημα 1.500 ευρώ, προσαυξημένο κατά 300 ευρώ για κάθε παιδί.

Σε όσους έχασαν την δουλειά τους, επίδομα ίσο με τον κατώτερο μισθό για όσο δεν θα μπορούν να δουλέψουν. Επίδομα ειδικού σκοπού ίσο με το βασικό μισθό, για όσους μικροεπαγγελματίες δεν μπορούν να εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και τουλάχιστον για 6 μήνες.

Απαλλαγή από πληρωμές των λογαριασμών ρεύματος, νερού, θέρμανσης, δημοτικών τελών για 2 χρόνια. Αναστολή οφειλών σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικό ταμείο, τουλάχιστον για 6 μήνες, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Σε ότι αφορά την εξόφληση των διαμερισμάτων των εργατικών κατοικιών προς στον ΟΑΕΔ, αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Προηγούμενο άρθρο Λευτέρης Αυγενάκης σε σύσκεψη με Κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, για πρώτη φορά και αποζημίωση από ΕΛΓΑ στο μέγιστο δυνατό βαθμό και αγορά νέων ζώων
Επόμενο άρθρο Αυξημένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε Θεσσαλία και Ιόνιο