Ειδήσεις

Μάξιμος: Συναντήσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ, του State Department και της Ομογένειας


Στις ΗΠΑ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές κ.κ. RadomirTcholakov από τη Βουλγαρία, Πανίκος Λεωνίδου από την Κύπρο και Ionut Vulpescu από τη Ρουμανία, καθώς και ο Σύμβουλος δρ Κώστας Μυγδάλης.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, αλλά και του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τα θέματα των θρησκευτικών ελευθεριών.

Η αντιπροσωπεία θα έχει, επίσης, συναντήσεις και επαφές με αξιωματούχους, όπως και εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων της ομογένειας στις δύο πόλεις, ενώ θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση και με άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Τέλος, την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν η παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου που εξέδωσε η ΔΣΟ με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο» και τα εγκαίνια ομώνυμης έκθεσης φωτογραφιών στο Μουσείο της Βίβλου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας που έχει αναλάβει ο θεσμός των Ορθοδόξων Βουλευτών για τη διάσωση της Αγία Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κινδυνεύει μετά τη μετατροπή της σε μουσουλμανικό τέμενος.

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία στις 12 Οκτωβρίου, στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία στις 12 Οκτωβρίου, στον Άγιο Αχίλλιο