Ειδήσεις

Ώρα να γεμίσουμε τους μωβ κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στο Δήμο Τεμπών


Έφθασε λοιπόν η ώρα του φθινοπώρου. Η ώρα που ξεκαθαρίζουμε τί μπορούμε να αποχωριστούμε. Τι γίνεται λοιπόν σε όσα δε χρειαζόμαστε; Σε τρία μέρη του Δήμου Τεμπών βρίσκονται οι κάδοι, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στις τρεις κοινότητες.
Τοποθετούμε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που δε θέλουμε, προσφέροντας στο συνάνθωπό μας, αλλά και συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κόκκινους και μοβ κάδους ανακύκλωσης;
ΒΗΜΑ 1ο: Τοποθετήστε τα καθαρά σας ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα.
ΒΗΜΑ 2ο: Βεβαιωθείτε ότι η χειρολαβή είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετήστε την τσάντα σας στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο.
ΒΗΜΑ 3ο: Σπρώξτε το χερούλι προς τα πάνω και βεβαιωθείτε ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο.
Μετά από διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται  για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.
Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται στα συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης (λόγω έλλειψης εργοστασίου διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών υλικών στην Ελλάδα) με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε ότι:
“για άλλη μία φορά καινοτομούμε και χρησιμοποιούμε τους μωβ κάδους. Κάνουμε διαρκή βήματα για τη μείωση όγκων των απορριμμάτων και αντικειμένων. Καλούμε τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα και να το χρησιμοποιήσουν προς όφελος του περιβάλλοντός μας”.
Προηγούμενο άρθρο Το λούνα παρκ της αγάπης! Κάθε Κυριακή πρωί τα κατηχητικά στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Έργα βελτίωσης για τον Δήμο Τεμπών