Ειδήσεις

Αυγενάκης: Σύσταση Επιτροπής από τους Μελισσοκόμους Συλλόγους Θεσσαλίας


Στη σύσταση Επιτροπής από εκπροσώπους των Συλλόγων Μελισσοκόμων των νομών της Θεσσαλίας, συμφώνησαν  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Λάρισας, που συναντήθηκαν το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Στρατάκου, του βουλευτή, Χρήστου Καπετάνου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου και του Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα, Απόστολου Μπίλλη.

Εκ μέρους του Συλλόγου Μελισσοκόμων Λάρισας παρέστησαν ο Πρόεδρος, Πέτρος Σαρούδης, ο ΓΓ, Ιωάννης Σένκο, ο Ταμίας, Πέτρος Πανταζής και το μέλος, Γιώργος Σφήκας.

Σκοπός της Επιτροπής Μελισσοκόμων της Θεσσαλίας που θα συσταθεί θα είναι η άμεση συνεργασία και συνεχής επαφή με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων οι οποίοι στερούνται άμεσης γνώσης των προβλημάτων της Θεσσαλίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν το ταχύτερο τα προβλήματα που δημιούργησαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτεραιότητα στην καταβολή αποζημιώσεων έχουν οι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ. «Πρόθεσή μου είναι», είπε ο υπουργός, «να εξαντλήσω κάθε περιθώριο για τη στήριξη της μελισσοκομίας» και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου τους από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής συνεργασία φορέων και μελισσοκόμων, ώστε με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, να επιτευχθεί ένταξη του συνόλου της μελισσοκομικής δραστηριότητος τους στο πλαίσιο ασφαλίσεων με στόχο  να υπάρχει ταύτιση σε ψηφιακό αρχείο των στοιχείων των μελισσοκομικών βιβλιαρίων και των δηλώσεων εκτροφής μελισσοσμηνών και κυψελών  στον ΕΛΓΑ.

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνεχή παρουσία του αλλά και των στελεχών του Υπουργείου στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλία έχουν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ απώλειες σε 109.000 μελισσοσμήνη.

Ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Λαρίσης ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους για συνάντηση και για το ειλικρινές ενδιαφέρον του σε ό,τι αφορά τη στήριξη του κλάδου τους.

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη πληρωμών επιλαχόντων νέων γεωργών στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Νέα συνάντηση Κώστα Αγοραστού με τους Ολλανδούς επιστήμονες για την εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασης στις πλημμυρισμένες περιοχές