Ειδήσεις

Ασφαλτόστρωση και τη συντήρηση δημοτικών οδών του Δήμου Τεμπών


Τη σύμβαση για την ασφαλτόστρωση και τη συντήρηση δημοτικών οδών του Δήμου Τεμπών, προϋπολογισμού μελέτης 437.988,26 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας , Νίκος Καιρίδης, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Θανάση Βλάχου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Βασίλη Σίμο και της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεωργίας Τσιτσιουβά. Την απαιτούμενη πίστωση έχει εξασφαλίσει ο Δήμος από το Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και από ίδια έσοδα του Δήμου.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, που αφορά σε εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου του Δήμου Τεμπών εντός των κατοικημένων περιοχών, με την πλήρη κατασκευή νέων ασφαλτοστρωμένων οδών, καθώς και τη συντήρηση ήδη ασφαλτοστρωμένων οδών οι οποίες όμως λόγω φθορών χρήζουν συντήρησης.

«Υπογράψαμε σήμερα ένα σημαντικό έργο που ξεκινά το αμέσως προσεχές διάστημα και θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Με το συγκεκριμένο έργο αποκαθιστούμε προβλήματα ετών. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουμε την στόχευσή μας για βελτίωση των υποδομών σε όλους τους οικισμούς μας. Η καθημερινότητα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς, γι’ αυτό και την προσεγγίζουμε δρομολογώντας έργα διευκόλυνσης των συνδημοτών μας», τόνισε ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.

«Με πολλή δουλειά και αρκετές δυσκολίες, αλλάζουμε την εικόνα του Δήμου μας. Θα ήθελα μάλιστα να συγχαρώ τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών μας για το καλό αποτέλεσμα. Όλοι μαζί στοχεύουμε σε έργα και υποδομές σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Τεμπών.

Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι οι ακόλουθες:

– Απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος, σε βάθος έως 4cm.

– Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη.

– Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με

χρήση κοινής ασφάλτου.

– Ασφαλτικές στρώσεις μεταβλητού πάχους επιμετρούμενες κατά

βάρος.

– Ασφαλτική προεπάλειψη.

– Ανακατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας.

– Βάση πάχους 0,10 m (Π.Τ.Π.Ο-155).

– Προμήθεια δανείων, συνήθη δάνεια υλικών Κατηγορίας Ε2 έως Ε3

– Προμήθεια δανείων, δάνεια θραυστών επίλεκτων υλικών λατομείου

Κατηγορίας Ε4

– Προμήθεια δανείων, δάνεια θραυστών επίλεκτων υλικών

δανειοθαλάμων Κατηγορίας Ε4

– Προμήθεια, μεταφορά επί τόπου, διάστρωση και συμπύκνωση

σκυροδέματος με χρήση αντλίας ή πυργογερανού για κατασκευές από

σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20.

– Μικροκατασκευές με σκυρόδεμα C20/25.

Προηγούμενο άρθρο Αποκαταστάθηκε άμεσα και ο αγωγός της ΔΕΥΑΛ που υδροδοτεί τον οικισμό Κάστρου
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συνεχίζεται η συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών, ξηράς τροφής και ειδών καθαριότητας για πλημμυροπαθείς