Ειδήσεις

Μάξιμος: Έργα με προδιαγραφές που αντέχουν σε θεομηνίες


«Η μεγάλη σφοδρότητα με την οποία η κακοκαιρία Daniel έπληξε τη Θεσσαλία δημιούργησε σημαντικές ζημιές στις υποδομές και στο επαρχιακό δίκτυο με αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στους κατοίκους των χωριών. Απαίτησή τους είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές το συντομότερο, και ό,τι καινούργιο φτιάχνεται να έχει προδιαγραφές που υπολογίζουν την αυξανόμενη ένταση των καιρικών φαινομένων. Ζητούν έργα που αντέχουν, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να μην κινδυνεύουν από την απομόνωση που μπορεί να προκληθεί από ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο λόγω φυσικών φαινομένων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στον Δίλοφο και στην Αμπελιά των Φαρσάλων.

 

Ενστάσεις κατοίκων για τα έργα

Ο Θεσσαλός πολιτικός περιηγήθηκε από τους προέδρους του Δίλοφου κ. Απόστολο Ρεντινόπουλο και της Αμπελιάς κ. Ηλία Ακρίβο, καθώς και κατοίκους των χωριών στα σημεία του οδικού δικτύου και τις γέφυρες που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τα ορμητικά νερά λόγω της πρωτοφανούς πλημμύρας και άκουσε με προσοχή τις ενστάσεις τους για τα έργα και την ποιότητά τους στην περιοχή.

Κάτοικοι του Διλόφου στηλίτευσαν την «ανεπάρκεια» του έργου που αφορούσε την επανακατασκευή της γέφυρας στον δρόμο Αχίλλειο – Δίλοφο, προυπολογισμού 100.000 ευρώ, η οποία είχε καταστραφεί από τον «Ιανό», ξαναχτίστηκε, αλλά πάλι δημιουργήθηκε πρόβλημα και τα νερά του ρέματος πέρασαν από δίπλα της, αποκόπτοντας προσωρινά το χωριό. Υπογράμμισαν, δε, ότι οι σύγχρονες υποδομές θα πρέπει να είναι ανθεκτικές και πρωτίστως, αποτελεσματικές.

Στην Αμπελιά κάτοικοι του χωριού σημείωσαν ότι η κατάρρευση της γέφυρας δημιουργεί τεράστια προβλήματα προσβασιμότητας σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Ζήτησαν την κατά το δυνατόν άμεση αποκατάστασή της, την ύπαρξη συνοδών έργων που θα διευθετούν την κοίτη του Ενιπέα, ώστε να μπορεί να δεχθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια περισσότερες ποσότητες νερού. Επιπλέον, υπογράμμισαν την ανάγκη επιτάχυνσης της κατασκευής του φράγματος στην Σκοπιά, καθώς θα είναι καθοριστικό για την αντιπλημμυρική προστασία της επαρχίας Φαρσάλων.

 

Αντιπλημμυρική ασπίδα

Ο κυβερνητικός βουλευτής, εξήγησε στους κατοίκους των χωριών το στάδιο δημοπράτησης στο οποίο βρίσκεται το έργο στη Σκοπιά, καθώς ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την υλοποίησή του σε συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου την 1η Φεβρουαρίου του 2021, δρομολογώντας τότε την κατασκευή του ως έργο ΣΔΙΤ. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «η αφορμή για την κατασκευή του ήταν οι εκτεταμένες ζημιές από τις πλημμύρες λόγω του “Ιανoύ”. Επομένως, η αντιπλημμυρική προστασία στα χωριά της επαρχίας είναι ο κύριος λόγος κατασκευής του». Τέλος, σχετικά με τις ενστάσεις των κατοίκων για την ανθεκτικότητα των έργων ανέφερε ότι «πράγματι, οι καιροί απαιτούν έργα που θα προστατεύουν επαρκώς τον πολίτη και φρονώ ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε χρηματοδοτική άλλα και εποπτική δυνατότητα για αυτό τον σκοπό».

Προηγούμενο άρθρο Η υπηρεσία της ΔΕΥΑ Τεμπών, προέβη σε λήψη δειγμάτων για εργαστηριακό έλεγχο των δικτύων ύδρευσης
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τους πεσόντες στο Ελευθέριο