Ειδήσεις

Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας


A flooded town by the Storm Daniel , in Astritsa village, Karditsa on September 8, 2023. / Πλημμυρισμένο πόλη απο την κακοκαιρία Daniel στο χωριό Αστρίτσα, στην Καρδίτσα , στις 8 Σεπτεμβρίου , 2023

Την συγκρότηση οργανισμού για την διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης. Από το βήμα της 87ης ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας υπαγόμενος στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών από μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική ενώ πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή.

«Είναι καιρός να ξεκινήσει και στην Ελλάδα η δημόσια συζήτηση για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών και όλων των παραγωγικών εγκαταστάσεων έναντι φυσικών καταστροφών».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «σκοπός τους θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων καθώς και μόνιμες λύσεις στον τομέα της άρδευσης. Δεν γίνεται τον ένα μήνα να έχουμε πρόβλημα λειψυδρίας και τον άλλον μήνα να πλημμυρίζουμε. Κάτι πρέπει να αλλάξει».

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ για δηλώσεις αποζημιώσεων
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία στις 25 Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Αχίλλιο