Ειδήσεις

Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Θωμά Λάρισας


Μήνυμα για εκκένωση της συνοικίας Άγιος Θωμάς, στον δήμο Λάρισας, εστάλη από το 112 μετά το μεσημέρι. «Αν βρίσκεστε στη συνοικία Άγιος Θωμάς Δ. Λάρισας απομακρυνθείτε προς Φιλιππούπολη λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων» αναφέρεται στο μήνυμα.

Στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στη συνοικία Άγιος Θωμάς Δήμου Λάρισας απομακρυνθείτε προς Φιλιππούπολη λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει απεγκλωβισμοί από την περιοχή που πλημμύρισε λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Πρόκειται για το όγδοο μήνυμα που εστάλη από το 112 στα κινητά των κατοίκων μέσα σε 24 ώρες. Γύρω στις 13:00 εστάλη μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής Γιάννουλη και των εργατικών κατοικιών ενώ μετά τις 11:00 το πρωί εστάλη ακόμη ένα μήνυμα για τις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού.

Οι φωτογραφίες από την περιοχή είναι δραματικές, με τα λασπόνερα να έχουν καλύψει πλέον τα πάντα.

Ώρες αγωνίας

Εικόνες εκτεταμένης καταστροφής κατοικιών, υποδομών, υλικών και εμπορευμάτων επιχειρήσεων εμφανίζουν, μετά την κακοκαιρία Daniel, οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας. Περιοχές, που βρίσκονται στις όχθες του Πηνειού, στα δυτικά της πόλης, έχουν βυθιστεί σε νερό που φτάνει, αναλόγως του ύψους του εδάφους, από 1 έως και 2,5 μέτρα.

Από την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών και περιμετρικά σε μια έκταση άνω των είκοσι χιλιόμετρων, σχεδόν όλα είναι βυθισμένα στο νερό. Σπίτια, έως το ύψος του πρώτου ορόφου, αυτοκίνητα, βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ένα μοναδικό πλημμυρικό φαινόμενο, που όμοιό του δεν έχουν ξαναζήσει. «Τέτοια πλημμύρα δεν την έχουμε ξαναδεί. Ζήσαμε και τον Ιανό, αυτό ήταν κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο…» λένε κάποιοι, στο πάρκο του Αγίου Θωμά, στη Λάρισα.

Πρόκειται για τη συνοικία με τις μεγαλύτερες ζημιές. Το νερό έχει καλύψει κατοικίες, αυτοκίνητα και μηχανήματα. Η κυκλοφορία σε όλους στους δρόμους προς τον Άγιο Θωμά και κατ’ επέκταση προς Τρίκαλα και Καρδίτσα έχει διακοπεί. Το ύψος του νερού δεν επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων και στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής και στο πάρκο του Αγίου Θωμά. Από χθες το βράδυ και σταδιακά, μέχρι και το πρωί, είχαν κοπεί και το νερό και το ρεύμα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας προς το Διοικητή ΕΛΓΑ για την άμεση απόσυρση της καταβολής τελών εκτίμησης
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας