Ειδήσεις

Ξεκινά η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων στη Λάρισα


30 πολιτιστικοί φορείς, 1100 φίλοι της παράδοσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας μεταφέρουν στην πόλη της Λάρισας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής που ανήκουν. Η ιστορική πόλη της Λάρισας γίνεται για τρεις ημέρες το επίκεντρο της πολιτιστικής μας παράδοσης, καθιστώντας την προορισμό κι όχι πέρασμα που ήταν μέχρι σήμερα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων της παράδοσης «Χορόκυκλος» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Πλατανουλίων «ο Άγιος Χαράλαμπος», την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων διοργανώνουν στις 1-2-3 Σεπτεμβρίου την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα. Οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη της Λάρισας, να επισκεφθούν τα αξιοθέατα, τα μνημεία της και να γευτούν τη ζωή της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στην1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων στη Λάρισα είναι οι εξής: Χορόκυκλος Λάρισας, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας, Σύλλογος προστασίας και ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Πραστού, Αγίου  Παντελεήμονα και Τσακωνίας, Πραστός (α χώρα νάμου),      Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «ο Ρήγας Φεραίος»,      Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βλαχογιαννίου,      Πολιτιστικός και Λαογραφικός  Σύλλογος Θεοδωριάνων Άρτας «Κωστηλάτα», Πολιτιστικός Σύλλογος Χρισσού, Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «τ΄Αλωνάκι», Σύλλογος Απανταχού Οξυωτών Νομού Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος», Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας, Σύλλογος Βερδικουσιωτών Νομού Λάρισας, Εξωραϊστικός Μορφωτικός Όμιλος Δεσκάτης, Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου Μαγνησίας, Τμήμα παραδοσιακών χορών «Άρης Θεσσαλονίκης 2016», Πολιτιστικός Σύλλογος Μελίας, Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «ο Μέγας Αλέξανδρος», Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Αίγινας, Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας,     Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής, Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος Σκύδρας, Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης, Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών, Λέσχη πολιτισμού Φαλάνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου, Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου και Βοτανοχωρίου, Πολιτιστικός Εξωραιστικός Σύλλογος Βρύναινας «Η Όθρυς», Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης «Εστία Φιλαδελφέων».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με θέμα την Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων στη Λάρισα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Μία μεγάλη ξεχωριστή συνάντηση παράδοσης γίνεται στη Λάρισα, σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων της παράδοσης «Χορόκυκλος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανουλίων «ο Άγιος Χαράλαμπος». Διοργανώνουμε μια σπουδαία γιορτή αφιερωμένη στην  παράδοση. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύουμε στον πολιτισμό γιατί ο πολιτισμός διώχνει τη σκόνη της καθημερινότητας. Είναι η επικοινωνία της ισορροπίας, της ηρεμίας και της ειρήνης και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ισχυρό εργαλείο παράδοσης. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις αφήνουν πίσω τους μέλλον. Η παράδοση, ο χορός, το τραγούδι είναι μία διεθνής γλώσσα συνεργασίας, αλληλεγγύης και ειρήνης. Γι΄αυτό καλούμε όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την πανελλήνια συνάντηση χορευτικών συλλόγων και να ενθαρρύνουν αυτές τις πρωτοβουλίες».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Θάνος Αδαμόπουλος ανέφερε: «Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα είναι πολύ σημαντική, καθώς έρχονται στη Λάρισα 1.100 χορευτές από διάφορες πόλεις της χώρας και για τρεις μέρες θα διδάξουν πολιτισμό, ήθη και έθιμα σε μικρούς, αλλά και μεγάλους. Ταυτόχρονα είναι μια καλή ευκαιρία οι χορευτές να απολαύσουν τις ομορφιές της πόλης μας, να δούνε τον τρόπο ζωής αλλά και η Λάρισα θα μπει δυναμικά στον χάρτη των μεγάλων εκδηλώσεων στον τομέα του πολιτισμού. Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις οικονομικά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του συλλόγου «Χορόκυκλος» Βασίλης Ζιώγας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση της πανελλήνιας συνάντησης χορευτικών ομάδων, ευχήθηκε αυτή να έχει επιτυχία, να καταστεί θεσμός και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει και τις τρεις μέρες τη χορευτική αυτή πανδαισία, με χρώμα απ΄όλη την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας Βασίλης Πινακάς και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού

Προηγούμενο άρθρο Ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου στο Αχίλλειο και στο Μελισσοχώρι του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία