Ειδήσεις

Μάξιμος στο ΥΠΑΑΤ: Επίλυση του προβλήματος διάθεσης των σταφυλιών Ραψάνης


Το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας στη Ραψάνη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύση Σταμενίτη και του προεδρείου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ραψάνης, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου. Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά τη σύσκεψη αγροτικών φορέων και συνεταιρισμών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά την οποία έγινε κοινωνός της αγωνίας για τη διάθεση της φετινής σοδειάς οινοποιήσιμων σταφυλιών εξαιτίας της αφερεγγυότητας στην απορρόφηση από τη μεταποίηση, επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό, ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. ΚώσταςΜπαγινέτας, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ραψάνης κ. Μιχάλη Κούρα και τους συνεργάτες του το χρονικό της ασυνεπούς καταβολής οφειλών για προηγούμενες χρονιές από μεγάλη μεταποιητική επιχείρηση στην περιοχή και, κατ’ επέκταση, το μέγεθος του προβλήματος για τους αμπελοκαλλιεργητές για τη φετινή χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη μειωμένη παραγωγή φέτος -εξαιτίας του περονόσπορου και του καύσωνα στους αμπελώνες της χώρας-, η παραγωγή και η ποιότητα στη Ραψάνη με το ξακουστό ΠΟΠξινόμαυρο αναμένεται ιδιαίτερα καλή.

Κατά την σύσκεψη διερευνήθηκε κάθε δυνατότητα για τη διασφάλιση της διάθεσης της φετινής παραγωγής.

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς του Συνεταιρισμού εκτός του προέδρου κ. Μιχάλη Κούρα, ήταν ο γραμματέας κ. Θεοφάνης Μαργκάς, ο ταμίας κ. Μιχάλης Παζάρας και το μέλος κ. Χαράλαμπος Μηλιώρας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τόσο τον υφυπουργό κ. Σταμενίτη όσο και τον γενικό γραμματέα κ. Μπαγινέτα για την άμεση ανταπόκριση και το έμπρακτο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη δρομολόγηση λύσεων για τη διάθεση της παραγωγής των αμπελοκαλλιεργητών της Ραψάνης.

Προηγούμενο άρθρο Ποσό 2,8 εκατ. ευρώ για έργα αποχιονισμού στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Τα 100+1 δημόσια κτίρια που αλλάζουν το ενεργειακό αποτύπωμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας