Ειδήσεις

Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κραννώνα» Εκδήλωση στον Δήμο Κιλελέρ


Ο Δήμος Κιλελέρ και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 30 Αυγούστου και ώρα 9.00μ.μ., στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κραννώνα, με θέμα «Ανακαλύπτοντας την αρχαία Κραννώνα».Θα μιλήσει ο Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρης Μποσνάκης.

Ο κ. Δ. Μποσνάκης είναι επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας υλοποιεί τα τελευταία πέντε χρόνια κοινό ερευνητικό πρόγραμμα στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνας, με σκοπό την ανασκαφική έρευνα, μελέτη και ανάδειξη της σημαντικής αυτής αρχαίας θεσσαλικής πόλης.

Η ομιλία θα επικεντρωθεί στη σύνθεση των παλαιότερων και πρόσφατων ευρημάτων από την περιοχή καθώς και στην παρουσίαση των προοπτικών που ανοίγονται από την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος για την αναβάθμιση και τη διασύνδεσή της με το υπόλοιπο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Κιλελέρ.

Θα προηγηθείξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνας με σημείο συγκέντρωσης το Δημοτικό Σχολείο Κραννώναστις 7.00 μ.μ. Την εκδήλωση, υπό το φως της πανσελήνου, θα κλείσει μουσικό σχήμα με έντεχνα τραγούδια.

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Μαγνησία και Σποράδες
Επόμενο άρθρο 1ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θεσσαλίας Tour of Thessaly 2023 Exalco