Ειδήσεις

Η Παιδαγωγός και Προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Σοφία Κανάκη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας με τον Κώστα Αγοραστό


Την παιδαγωγό και προπονήτρια  ρυθμικής γυμναστικής Σοφία Κανάκη  που κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο και  αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η Σοφία Κανάκη γεννήθηκε το 1991 στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακά διπλώματα «Κινησιολογία» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Απόφοιτη Ενιαίας Σχολής Προπονητών Ρυθμικής Γυμναστικής Γ κατηγορίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υπήρξε διακεκριμένη αθλήτρια αγωνιστικής ρυθμικής γυμναστικής και στίβου, σε εθνικό επίπεδο. Την τελευταία δεκαετία εργάζεται ως προπονήτρια στον Γυμναστικό Σύλλογο Νίκη Λάρισας, σε τμήματα προσχολικής ηλικίας, προ-αγωνιστικά και αγωνιστικά συνεχίζοντας να διακρίνεται, με πανελλήνιες νίκες του Συλλόγου με τον οποίο συνεργάζεται. Από το 2020 είναι αναπληρώτρια νηπιαγωγός σε δημόσια σχολεία σε Εύβοια, Αττική και Λάρισα. Παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση, την προπονητική και την αειφόρο ανάπτυξη. Στο πλαίσιο δράσης αυτοβελτίωσης μετέχει σε σειρά εκπαιδευτικών και άλλων προγραμμάτων, ενώ πρόσφατα απέσπασε με την ομάδα της το 1ο βραβείο στην κατηγορία «καλύτερο κοινωνικό ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα», μετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό με θέμα κοινωνικά ντοκιμαντέρ (ENACTING festival).

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία στις 28 Αυγούστου, στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακή συνάντηση για τις Γραμματείες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας