Ειδήσεις

Ελ. Τζανακούλη: Κακοστημένο το παιχνίδι μεταξύ Κουρέτα – Αγοραστού


Παρακολουθώντας χθες τις.. ξαφνικές ανακοινώσεις του κ. Κουρέτα εναντίον του κ. Αγοραστού, στην παρουσίαση υποψηφίων του στα Τρίκαλα από κάποιο καφενείο στο οποίο βρισκόταν, αυτό που διακρίνεται εκ πρώτης όψεως δυστυχώς, έρχεται να επιβεβαιώσει κατά την ταπεινή μας εκτίμηση αυτά τα οποία συζητούσε όλη η Λάρισα εδώ και καιρό και ίσως σύντομα να συζητά και η υπόλοιπη Θεσσαλία.

Πως δηλαδή η υποψηφιότητα του γνωστού Καθηγητή, περισσότερο «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του κ. Αγοραστού ομοιάζει, παρά αποτελεί μία στιβαρή υποψηφιότητα που διεκδικεί να ανατρέψει την παρούσα κατάσταση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αξιώσεις.

Καταρχάς, να πούμε πως πιο ακριβοθώρητος υποψήφιος στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν πρέπει να υπήρξε άλλος από τον κ. Κουρέτα. Με σχεδόν είκοσι χρόνια παρουσίας στα έδρανα του Νομαρχιακού και Περιφερειακού συμβουλίου, άλλοτε με τη στήριξη κομμάτων και άλλοτε ως ανεξάρτητος, καθώς για άγνωστους στο ευρύ κοινό λόγους διαγράφονταν εν μια νυκτί από κομματικούς μηχανισμούς ή οδηγούνταν σε άτακτη παραίτηση, ελάχιστοι γνωρίζουν το πραγματικό του πολιτικό αφήγημα ενώ πολλοί λιγότεροι τον θυμούνται να συγκρούεται με σθένος με τον κ. Αγοραστό ή κάποιον προκάτοχο του.

Ακόμη και σήμερα που μιλάμε αναφέρεται γενικόλογα σε διάφορα πράγματα που δεν έκανε η Περιφέρεια Θεσσαλίας λέγοντας πως θα τα κάνει αυτός.. όταν.. αναλάβει περιγράφοντας πως η τακτική του κ. Αγοραστού είναι να μοιράζει χρήματα σε πολύ κόσμο ώστε να «φτιάχνουν ταβέρνες», μικρές πολλές Μαρίτσες όπως τις αποκαλεί, ενώ ο ίδιος στη θέση του θα έφτιαχνε ένα εργοστάσιο που θα παρήγαγε Μαρίτσες.

Την ίδια στιγμή που στα Τρίκαλα έχει εκδοθεί απόφαση «καταπέλτης» (που θα οδηγήσει τους εμπλεκόμενους στα Δικαστήρια) από την κρατική Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας κατά του κ. Αγοραστού για τις πρακτικές του σχετικά με το φλέγον ζήτημα της χρόνιας υποκλοπής έργου εις βάρος των Τουριστικών Λεωφορείων της περιοχής, δηλαδή για την «πλάτη» που έβαζε ο Περιφερειάρχης ώστε να εξυπηρετείται για χρόνια ένα εργοστάσιο και να μεταφέρονται οι εργαζόμενοι του παρανόμως από μια απλή συγκοινωνιακή γραμμή αντί της γραμμής των Τουριστικών Λεωφορείων, ο κ. Κουρέτας ασχολείται με «Μαρίτσες» και θυμάται ένα σωρό άλλα οικολογικά θέματα να αναδείξει. Ακόμη και αυτά όμως με προχειρότητα και με αριθμούς που αναφέρει λανθασμένα και χωρίς ποτέ να επικεντρώνεται στην ουσία των πραγμάτων.

Για περισσότερα μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο του TrikalaVoice.gr όπου υπάρχει και το σχετικό video του κ. Κουρέτα.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση από την άλλη πως ο κ. Αγοραστός δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει ο ίδιος στον κ. Κουρέτα, αλλά μέσω διαρροών άφησε να εννοηθεί πως δε μπορεί να συζητήσει με έναν άνθρωπο που «μηδενίζει» τα πάντα και απαρίθμησε μία σειρά από έργα που έχει κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με βασική αναφορά στους οδικούς άξονες που παρέχουν ασφάλεια στον πολίτη όπως λέει.

Γι’ αυτό μάλλον και τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα εκτοξεύτηκαν στην Θεσσαλία τον προηγούμενο μήνα με 6 νεκρούς και 28 τραυματίες (μόνο για τον Ιούλιο) εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλίας.

Αν νομίζει ο κ. Αγοραστός ότι το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ολοκληρωμένο και παρέχει ασφάλεια για τον Θεσσαλό ή τον τουρίστα (που ψάχνουμε να τον δούμε με τα κυάλια) δεν έχει παρά να μπει ο ίδιος στο αυτοκίνητο του όπως κάνουμε εμείς καθημερινά και να περιηγηθεί στα χωριά και στα ορεινά των Τρικάλων, της Μαγνησίας κτλ. Όσο για την πλήρως εγκαταλελειμμένη Καρδίτσα και τους αγροτικούς δρόμους του νομού Λάρισας τα λόγια είναι περιττά.

Ξεχνάει ο κ. Αγοραστός το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα νέο παιδί και τραυματίστηκε άλλο ένα πέρυσι το Νοέμβριο στο τούνελ της Μεσοχώρας;

Δυστύχημα που προκλήθηκε, μετά από τέσσερα συνεχόμενα σοβαρά ατυχήματα τα προηγούμενα χρόνια, από τις συνεχιζόμενες κακοτεχνίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως κατήγγειλαν συστηματικά κάτοικοι της περιοχής.

Πήρε άραγε ο Περιφερειάρχης τότε κανένα τηλέφωνο τους γονείς του άτυχου παιδιού, που ήρθε με φίλους του για μία εκδρομή στα Τρίκαλα από ένα κυκλαδίτικο νησί έστω για να τους συλλυπηθεί;

Δυστυχώς η εικονική πραγματικότητα την οποία προσπαθεί να μας παρουσιάσει ο κ. Αγοραστός για τέταρτη συνεχή φορά δεν βρίσκει εφαρμογή στις ζωές των πραγματικών ανθρώπων.

Ανθρώπων νέων που αποδεκατίζονται στους δρόμους κάθε χρόνο και πολλών άλλων που μεταναστεύουν ακόμη και σήμερα σε πόλεις ή στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τους χωριά και κωμοπόλεις να μαραζώνουν. Ο πληθυσμός της Θεσσαλίας έχει μειωθεί δραματικά κατά 50.000 κατοίκους τα τελευταία δέκα χρόνια σύμφωνα και με τις επίσημες απογραφές του 2011 και του 2021 αντιστοίχως.

Γνωρίζει άραγε πόσοι εξ’ αυτών έχουν φύγει για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και πόσοι χάθηκαν στο «σύγχρονο» οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας ;

 

Ανακοίνωση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ελευθερίας Τζανακούλη και επικεφαλής της παράταξης Ενωμένοι Θεσσαλοί

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2024
Επόμενο άρθρο Υπενθύμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας για την χρήση φωτιάς έως και τις 31 Οκτωβρίου