Ειδήσεις

Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ : Αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο Νίκο Κούβελα


Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Νίκο Κούβελα, που «έφυγε» από τη ζωή το πρωί  της Τετάρτης, μετά από πολύχρονη μάχη με ανίατη ασθένεια.

Ο σύντροφος Νίκος γεννήθηκε το 1945  στα Μελίσια Αττικής.  Ήρθε σε επαφή με το κίνημα σε νεαρή ηλικία υπηρέτησε  για πάνω από 40 χρόνια  τους  επαναστατικούς σκοπούς του ΚΚΕ.  Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1981 στην ΚΟΒ Αμαρουσίου  Αττικής και διετέλεσε γραμματέας της ΚΟΒ των ΕΒΕ της Αχτίδας των Βορείων Προαστίων από το 1985 μέχρι το 1988. Το 1988  εγκαταστάθηκε στον Τύρναβο, όπου  συνέχισε να υπηρετεί το Κόμμα μέσα από διάφορες χρεώσεις. Ενδεικτικά διετέλεσε  μέλος της Αχτιδικής επιτροπής Τυρνάβου το 1990 και στη συνέχεια μετά το 1992 Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Τυρνάβου. Για 1 χρόνο ήταν Γραμματέας της Αχτίδας Κάμπου  Φαρσάλων. Το ίδιο χρονικό διάστημα και μέχρι το 2011 ήταν μέλος της ΝΕ Λάρισας ενώ από το 1998  και για περίπου 20 χρόνια υπήρξε μέλος  της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Επιτροπής Περιοχής  Θεσσαλίας. Ξεχωρίζει  ακόμα η μάχη που έδωσε,  μαζί με άλλους συντρόφους, για την προάσπιση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του ΚΚΕ  ιδιαίτερα την περίοδο των  αντεπαναστατικών ανατροπών το 1989-91

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας, η ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας και η ΚΟΒ Τυρνάβου, εκφράζουμε τα  θερμά μας συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μας στην σύντροφο της ζωής του , Γιούλη, στο γιο του Σπύρο και τους οικείους του.

Λάρισα 2/8/2023

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου Σερρών το Κέντρο Ψυχαγωγίας Ηλικιωμένων Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις πυρκαγιές στη Μαγνησία