Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούλιο 2023


Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, συνέχισαν την υλοποίηση δράσεων και τον μήνα Ιούλιο, σε συνεργασία με Δήμους και Υπηρεσίες.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διατηρεί  – σε εβδομαδιαία βάση – σταθερή παρουσία στις περιοχές της Καρδίτσας και του Βόλου. Ειδικότερα, στο Βόλο παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίηση τους και τη μείωση της βλάβης. Στην Καρδίτσα, λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και μέλη της οικογένειάς τους, σε προστατευμένο χώρο, χωρίς διακρίσεις και με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησαν συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγιάς με σκοπό την οργάνωση κοινών δράσεων.

Συνάντηση διασύνδεσης καθώς και δράση ενημέρωσης υλοποιήθηκε με το Κέντρο Κοινότητας Πύλης Τρικάλων σε κεντρικό δρόμο της περιοχής, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Τέλος, ανάλογη συνάντηση διασύνδεσης πραγματοποιήθηκε και με το προσωπικό του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι στην Καρυά Ελασσόνας, όπου έγινε ενημέρωση για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, καθώς και για τις δράσεις της Κινητής Μονάδας στις περιοχές της Θεσσαλίας.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση των Απόδημων Θεσσαλών με τον Υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας
Επόμενο άρθρο Ενωμένοι Θεσσαλοί για Δημήτρη Κουρέτα: Τρομολαγνεία και υποσχέσεις για τζάμπα ρεύμα στα νοικοκυριά με το καλημέρα!