Ειδήσεις

Μάξιμος: Ενημέρωση για την διεθνή καμπάνια της ΔΣΟ για την Αγία Σοφία


«Είχα την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντήσω τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, εδώ στο επιβλητικό Μέγαρο της Ακαδημίας, σημείο αναφοράς της επιστημονικής σκέψης της Ελλάδος, που έχει να επιδείξει πλούσιο έργο στο γνωστικό πεδίο των Ανθρωπιστικών και Θετικών Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Κατά την συνάντησή μας με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και εγνωσμένου κύρους επιστήμονα, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για την αποστολή και την πολυσχιδή δράση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή της. Ιδιαιτέρως, αναφέρθηκα στην εκστρατεία αφύπνισης της διεθνούς κοινότητας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος από την τουρκική ηγεσία -εκστρατεία που διεξάγουμε ήδη επί τρία χρόνια. Στο πρόσωπο του κ. Προέδρου είμαι βέβαιος ότι βρήκαμε έναν συναντιλήπτορα των ανησυχιών και των επιδιώξεών μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Μιχαήλ Κωνσταντίνο Σταθόπουλο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, παρουσία και του Συμβούλου της ΔΣΟδρ Κώστα Μυγδάλη, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας καλωσόρισε τον επικεφαλής του διεθνούς θεσμού των Ορθοδόξων κοινοβουλευτικών και ενημερώθηκε για την τριαντάχρονη πορεία και το έργο της ΔΣΟ, αλλά και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Οργάνωσης σχετικά με την προαγωγή του ρόλου των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και τον Κόσμο.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ αναφέρθηκε στις διαχρονικά επιδιωκόμενες σχέσεις εμπιστοσύνης που οικοδομεί ο θεσμός των Ορθοδόξων βουλευτών με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη σύναψη του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της ΔΣΟ και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποτέλεσε τη βάση στενότερης συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι ο Τόμος «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο», ο οποίος έχει μεταφραστεί, ήδη, σε 14 γλώσσες και διανεμηθεί σε χιλιάδες αντίτυπα σε πολλές χώρες, στις οποίες έχουν γίνει επίσημες παρουσιάσεις, ενώ έχει επιδοθεί σε διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρόσφατες δραστηριότητες της ΔΣΟ, ενώ ευχαρίστησε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο που του προσέφερε την ελληνική έκδοση του Τόμου για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας.

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας Β. Ζιάκα προς τους επιτυχόντες
Επόμενο άρθρο Απάντηση του δημοτικού συμβούλου Καραγκόγκου Φώτη εκπρόσωπο της παράταξης «Αλλάζουμε» στον κ. Γάτσα