Ειδήσεις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς του νόμου  μας να πάρουν θέση.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει εκχωρήσει σε εργολαβική εταιρεία την καθαριότητα του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα 15 εργαζόμενοι που δούλευαν πάνω από 3,5 χρόνια με ανανεωμένες συμβάσεις εργασίας (ΣΟΧ) στην καθαριότητά να βρίσκονται μετέωροι, ενώ η σύμβαση τους έληγε στα τέλη του Σεπτέμβρη. Οι συνάδελφοι μας δίνουν εδώ και χρόνια ένα δίκαιο αγώνα, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στα Νοσοκομεία, για να μη ζούνε κάθε τρεις και λίγο με το φόβο της απόλυσης, για να μπει τέλος στην “ομηρία”, στην οποία τους έχουν καταδικάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Εδώ και 10 μέρες οι συνάδελφοι μας προσπαθούν να «βγάλουν άκρη» για το τι συμβαίνει ακριβώς, δηλαδή για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται τουλάχιστον μέχρι τη λήξη των συμβάσεων τους. Και εκτός από τον εμπαιγμό που δέχονται από όλες τις πλευρές, αφού η μεν Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ τους παραπέμπει στον Διοικητή του ΓΝΛ, λέγοντας τους ότι έχει δώσει «γραπτή εντολή» για να επιστρέψουν στην εργασία τους και από την άλλη η Διοίκηση του ΓΝΛ έχει ενημερώσει τους συναδέλφους μας ότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει αποσταλεί στο Υπουργείο. Φυσικά σε όλο αυτό το ρεσιτάλ εμπαιγμού πρέπει να δοθεί ένα τέλος, μιας και όπως χαρακτηριστικά ενημέρωσε τους συναδέλφους μας ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης για να σταλεί κάποιο έγγραφο στο Υπουργείο πρέπει να περάσει από την 5η ΥΠΕ, σε διαφορετική περίπτωση επιστρέφεται πίσω. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!

Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει όλο αυτό το σκηνικό στους συναδέλφους μας, οι οποίοι είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων και των ασθενών από την πανδημία, που τους αποκαλούσε ήρωες η κυβέρνηση της ΝΔ και καλύπτουνε ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και τη μετατροπή τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, προχωρά στη μεταφορά όλων αυτών των κρίσιμων υπηρεσιών σε εργολάβους και τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτές στην απόλυσή τους!

Και επειδή πολλά ακούγονται και ορισμένοι νομίζουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, υπενθυμίζουμε ότι η ψήφιση του άρθρου 242 του Ν. 4512/2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτή που “απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας”. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας στο παρελθόν, τι συμβαίνει με την είσοδο εργολάβων σε αυτές τις υπηρεσίες. Γνωρίζουμε ότι η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αποτελεί υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ για χτύπημα της μόνιμης εργασίας με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

– Να σταματήσει  ΤΩΡΑ  η διαδικασία ανάθεσης, μπορούν να το κάνουν αλλά δεν θέλουν, με άμεση ανανέωση των συμβάσεών των συναδέλφων μας.

– Κατάργηση των νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα και του άρθρου που “απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας”

– Να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων (ΣΟΧ, επικουρικό, ΟΑΕΔ) με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες.

– Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ώστε να εξασφαλίζεται η αποκλειστικά δωρεάν και πλήρης πρόσβαση όλων.

Δε θα κάνουμε βήμα πίσω!!!!

 

Η Διοίκηση

Προηγούμενο άρθρο Μικροί Ήρωες σε Κρίση, Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ελ. Τζανακούλη: Η ανεύθυνη πολιτική του κ. Αγοραστού θέτει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες