Ειδήσεις

Αποσπάσματα ομιλίας Τάσου Τσιαπλέ, υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην εκδήλωση παρουσίασης


Φίλες, φίλοι, Συντρόφισσες, σύντροφοι, καλησπέρα, Την αποψινή εκδήλωση μας, όπου θα παρουσιάσουμε βασικές θέσεις μας για τις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη και το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της «Λαικής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας στην Π.Ε Λάρισας, αναμφισβήτητα την επισκιάζει η θλίψη και η οργή για τους άδικους θανάτους των δυο συνανθρώπων χθες στον Αγ. Γεώργιο και στον Αλμυρό της Μαγνησίας, των δυο χειριστών του Καναντέρ και ενός ακόμα συνανθρώπου μας στην Κάρυστο και τις καταστροφές σπιτιών, επιχειρήσεων, κτηνοτροφικών και άλλων εγκαταστάσεων και δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικών, καλλιεργήσιμων και άλλων εκτάσεων, από τις μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη από χθες και σε περιοχές της Μαγνησίας και της Λάρισας, αλλά εδώ και αρκετές ημέρες στη Ρόδο, στην Αττική, στην Κέρκυρα, στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Οργιζόμαστε και βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τις φονικές πυρκαγιές, δεν οφείλεται στον «κακό καιρό» και την «κλιματική αλλαγή», όπως μας είχαν πει και στις φονικές πλημμύρες, η «κακιά στιγμή» στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, αλλά γιατί και η Θεσσαλία, όπως και όλη η χώρα, με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων, παραμένει αθωράκιστη από τα φυσικά φαινόμενα, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς, όπως φωνάζει το ΚΚΕ και η «Λαική Συσπείρωση» χρόνια τώρα. Δεν πρέπει να μας διαφύγει, ότι από τύχη δεν δημιουργήθηκε μεγαλύτερο πρόβλημα χθες στην Μαγνησία, αφού οι φλόγες πέρασαν ξυστά από τις δυο ΒΙ.ΠΕ του Βόλου που έχουν δεκάδες εργοστάσια και εκατοντάδες εργάτες.

Το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, μετά το πολύνεκρο έγκλημα με την πυρκαγιά στο Μάτι, έγινε ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα, και φέτος εδώ και μέρες στη Ρόδο, στην Αττική, στην Κέρκυρα, στην Εύβοια, άλλες περιοχές και χθες και στη Μαγνησία και στη Λάρισα, κάνοντας “στάχτη” και το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και για “προστασίας της ανθρώπινης ζωής”, αναδεικνύοντας ξανά με τραγικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με κέντρο την πρόληψη. 

Ευθύνες γιατί όλα τα παραπέμπει στο πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής, ευθύνες που βρίσκονται στην απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπυρική προστασία με επίκεντρο την πρόληψη, όπως και για τις πλημύρες, ευθύνες για την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου, ευθύνες γιατί οι πυροσβέστες και χειριστές εναέριων μέσων παλεύουν υπερβάλλοντας εαυτόν, με απαρχαιωμένα μέσα για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους, καταλήγοντας στα νοσοκομεία, αλλά και την ίδια τους της ζωή, όπως συνέβη και με τους δυο χειριστές του Καναντέρ στην Κάρυστο.

Για την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για  την Ε.Ε, οι σύγχρονες υποδομές δασοπροστασίας, η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός της Πυροσβεστικής, της Δασικής Υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας  είναι «κόστος», γιατί δεν παράγουν «όφελος», δηλαδή κερδοφορία για το κεφάλαιο.

Πόσο δίκιο έχουμε λοιπόν ως ΚΚΕ, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, τα ταξικά συνδικάτα, όταν φωνάζουμε το σύνθημα «αυτοί μετράνει κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Αυτό δεν είναι ένα απλό σύνθημα του ΚΚΕ, αλλά το περιεχόμενο της αγωνιστικής διεκδίκησης μέσα από το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, αλλά και το κριτήριο της επιλογής της ψήφου του καθενός και της καθεμιάς και στις εκλογές, για να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο το ρεύμα αμφισβήτησης του εκμεταλλευτικού συστήματος και όσων το υπηρετούν, μέχρι την ανατροπή τους, για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα έχει πραγματικά σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού.  

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να σβήσουν οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και τόσες μέρες, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, να μην καταστραφεί άλλος φυσικός πλούτος και περιουσίες.

Να δοθεί άμεσα γενναία κρατική χρηματοδότηση στους φορείς δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης. Άμεσες μαζικές προσλήψεις σε Π.Υ, Δασική Υπηρεσία, πολιτική προστασία, ενίσχυση με σύγχρονα μέσα και υλικό.

Ταυτόχρονα να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες από την κυβέρνηση, την περιφερειακή αρχή και τις δημοτικές αρχές, για:

  • Την ασφαλή και ανθρώπινη διαμονή και διαβίωση όσων καταστράφηκαν τα σπίτια τους για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν καθώς και για την προστασία των περιουσιών τους από επιτήδειους στις πληγείσες περιοχές. 
  • Άμεση αποκατάσταση της παροχής νερού, ηλεκτρικού στις πληγείσες περιοχές
  • Την άμεση ουσιαστική οικονομική στήριξη όσων έχουν πληγεί και δεν μπορούν να εργαστούν, με προτεραιότητα όσους έχουν εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
  • Πλήρη αποζημίωση για την κάλυψη όλων των καταστροφών σε σπίτια, γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επίδομα ειδικού σκοπού ίσο με το βασικό μισθό, για όσους επαγγελματίες δεν μπορούν να εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και τουλάχιστον για 6 μήνες.
  • Πλήρη κάλυψη -στο 100%- των εισφορών ατομικής ασφάλισης με επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αναστολή όλων των τρεχουσών ρυθμίσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικό ταμείο, τουλάχιστον για 6 μήνες.
  • Άμεση απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για την τρέχουσα χρονιά.
  • Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και επιχειρηματικά συμφέροντα και να αναδασωθούν.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ώστε να αποφευχθεί νέα καταστροφή το χειμώνα στις περιοχές που κάηκαν.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

 Απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα στους εργατουπάλληλους, στους ανέργους, στους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στους νέους και στις νέες, στις γυναίκες που βλέπουν η ζωή και οι ανάγκες τους να θυσιάζονται πότε στα καμένα, στα πλημυρισμένα και σεισμόπληκτα, άλλοτε στις γραμμές του θανάτου στα Τέμπη, στους τόπους εργασίας, που οργίζονται από την ακρίβεια, τη μείωση του εισοδήματός τους, την ανεργία, την αδυναμία επιβίωσης, να παρακάμψουν τις ψεύτικες υποσχέσεις, τους εκβιασμούς, τα εμπόδια του ληστρικού εκλογικού συστήματος.

Να καταδικάσουν τους εκφραστές των αντιλαϊκών πολιτικών και στο επίπεδο περιφέρειας – δήμων, που αποτελούν τμήμα του ίδιου αντιλαϊκού κράτους που στηρίζει τα συμφέροντα των πλουτοκρατών και σε τοπικό επίπεδο και όχι φιλολαϊκό θεσμό.

Να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνουν και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», στα οποία συμμετέχουν μέλη του ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές που συμπαρατάσσονται μαζί του, που πρωτοστάτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στους αγώνες των εργατοϋπαλλήλων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των φοιτητών, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας για να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στους αγώνες για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού μέσα και μετά την πανδημία, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την επίλυση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων, των πλημμυροπαθών, της παιδείας, του περιβάλλοντος, του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος.      

Για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η εργατική-λαϊκή πάλη, η λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στο Π.Σ και Δ.Σ, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας και Δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας υπέρ του λαού.      

Εχουμε την πεποίθηση ότι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους Δήμους, θα βγουν πιο δυνατά στις 8 Οκτώβρη.  Μια πεποίθηση που στηρίζεται στην σημαντική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες διπλές βουλευτικές εκλογές, η οποία πρέπει να έχει συνέχεια, αλλά και στο γεγονός ότι η «Λαική Συσπείρωση» ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια η μόνη δύναμη που άσκησε μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στο Π.Σ, που προώθησε εργατικά-λαϊκά προβλήματα και διεκδικήσεις.

 

Αποσπάσματα ομιλίας Τάσου Τσιαπλέ, υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην εκδήλωση παρουσίασης θέσεων και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Π.Ε Λάρισας – 27/7/2023

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Γεννήθηκε στους Γόννους και διαμένει στα Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης. Διατέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας. Μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ, της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ της ΓΣΕΕ και Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Ζαχαροπλαστών.

 

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας

  1. Αθανασιάδης Θανάσης – Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διαμένει στο Μελισοχώρι. Είναι γιατρός Παθολόγος Ογκολόγος και διατέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής διευθυντής του τμήματος Παθολογική Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022, όταν συνταξιοδοτήθηκε. Είναι μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO), μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), της Ελληνικής Εταιρείας Γηριατρικής Ογκολογίας, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιστορίας της Ογκολογίας. Διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κ.Υ Λάρισας και του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
  2. Γελαλής Δημήτρης – κατάγεται από τη Βερδικούσια και διαμένει στη Γιάννουλη. Είναι αυτοαπασχολούμενος οικοδόμος. Διατέλεσε διαχρονικά μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού- Αθλητικού Σωματείο ΑΜΕΑ «ΦΛΟΓΑ», .
  3. Γερογιάννη Ειρήνη – Κατάγεται από το Συκούριο και διαμένει στη Λάρισα. Είναι οικονομολόγος, αυτοαπασχολούμενη λογίστρια. Πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Λάρισας.
  4. Γκουνέλας Σωτήρης – Κατάγεται από την Κρανέα Ελασσόνας και διαμένει στη Λάρισα. Είναι αυτοαπασχολούμενος περιπτερούχος. Μουσικός και αθλητής πολεμικών τεχνών και ορειβασίας. Διατέλεσε ταμίας του Δ.Σ του Σωματείου Περιπτερούχων Λάρισας.
  5. ΙωάννουΛαμπρούλη Μαρία – Κατάγεται από τα Φάρσαλα και διαμένει στη Λάρισα. Είναι γιατρός Παθολογοανατόμος. Διευθύντρια του εργαστηρίου παθολογικής ανατομικής του ΠΠΝΛ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
  6. Καζαντζίδης Περικλής – Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διαμένει στη Λάρισα. Είναι έμπορος. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας.
  7. Καμπέρη Φανή – Κατάγεται από τη Δεσκάτη και διαμένει στη Λάρισα. Είναι φαρμακουπάλληλος. Μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας, του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Λάρισας και του Δ.Σ της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ)
  8. Καραμπάλιος Θανάσης – Κατάγεται από το Παλαιόκαστρο Ελασσόνας και διαμένει στη Λάρισα. Είναι επαγγελματίας δημιουργός κόμικς-σκιτσογράφος.
  9. Καρυώτη Κυριακή (Κική) – Γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει στη Λάρισα. Είναι φιλόλογος και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, του Δ.Σ της Ενωσης Γονέων Λάρισας και του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
  10. Κατσανούλης Γιάννης – Από τη Νίκαια. Είναι μουσικός με 20ετή προϋπηρεσία σε πολλές μουσικές σχολές και ωδεία της Λάρισας και της Θεσσαλίας, ενώ εργάστηκε και διάφορα καταστήματα ως μέλος μουσικών συνόλων. Σήμερα είναι καθηγητής κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας στη μουσική σχολή του Δήμου Κιλελέρ. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ της ομάδας μπάσκετ «ΝΙΚΑΙΑ 2012». Ασχολείται με τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες.
  11. Καψάλης Γιάννης – Κατάγεται από τη Συκέα Ελασσόνας και διαμένει στη Λάρισα. Είναι γεωπόνος εκτιμητής στον ΕΛΓΑ. Μέλος του Υπηρεσιακού-Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ του πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων στον ΕΛΓΑ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο υποκατάστημα της Λάρισας στον Πανελλήνιο Σύλλογο εργαζομένων ΕΛΓΑ.
  12. Κοδέλας Παναγιώτης – Κατάγεται από την Αργολίδα και διαμένει στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Τ.Ε. Ιδιωτικός Υπάλληλος, πρώην μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Υπαλλήλων-Εμπορουπαλλήλων Λάρισας
  13. Κουμαντζέλης Θανάσης – Κατάγεται από τη Βερδικούσια και διαμένει στη Λάρισα. Συνταξιούχος Οικοδόμος. Πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας.
  14. Λιόλιος Πάρις – Κατάγεται από τη Δολίχη Ελασσόνας και διαμένει στη Φαλάνη. Υπάλληλος στη γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ. Διατέλεσε επι πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν. Λάρισας. Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννουλης-Φαλάνης και δημοτικός σύμβουλος.
  15. Λίτσα Ευαγγελία – Κατάγεται από το Αργυροπούλι Λάρισας και διαμένει στη Γιάννουλη. συνταξιούχος νοσηλεύτρια. Διατέλεσε επι χρόνια Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας.
  16. Μπακούλας Χαράλαμπος – Κατάγεται από και διαμένει στη Λάρισα. Συνταξιούχος Γεωπόνος. Διατηρούσε επιχείρηση αρδευτικών ειδών και βιοτεχνία γεωργικών μηχανημάτων. Δυο φορές υποψήφιος νομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας με την στήριξη ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ. Διατέλεσε Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων.
  17. Μπαλασούλης Δαμιανός – Γεννήθηκε και διαμένει στη Λάρισα. Είναι Δικηγόρος. Μέλος του Δ.Σ της Ενωσης Ασκούμενων και νέων Δικηγόρων.
  18. Μπίκας Χρήστος – Κατάγεται από την Όσσα και διαμένει στη Λάρισα. Εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Λάρισας. Παλαιότερα υποψήφιος Δήμαρχος Τεμπών και Δημοτικός Σύμβουλος.
  19. Μπουμπίτσα Βάσω – Γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε αρκετά χρόνια στη Σουηδία και διαμένει στη Λάρισα. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Π.Ε στον Δήμο Λαρισαίων. Εκλεγμένη αντιπρόσωπος σε συνέδρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του ΤΕΕ Κ & Δ Θεσσαλίας, της ΕΜΔΥΔΑΣ Κ & Δ Θεσσαλίας. Δραστηριοποιείται σε συλλόγους γονέων και πολιτιστικούς φορείς.
  20. Νούσιας Παναγιώτης – Γεννήθηκε και διαμένει στην Τσαριτσάνη. Είναι Οικοδόμος. Πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Οικοδόμων Ελασσόνας και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας. Είναι ενεργός ποδοσφαιριστής του Οικονόμου Τσαριτσάνης.
  21. Ντάντης Αχιλλέας – Γεννήθηκε και διαμένει στη Γαλήνη του Δήμου Κιλελέρ. Είναι αγρότης. Πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Γαλήνης και αγροτοσυνδικαλιστής.
  22. Ούντρια Ευαγγελή (Λίτσα) – Γεννήθηκε στην Τασκένδη και διαμένει στη Λάρισα. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός γαλλικής φιλολογίας. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Λάρισας και πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ).
  23. Πακάκη Στέλλα – Γεννήθηκε και διαμένει στην Ελασσόνα. Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής. Ελεύθερη επαγγελματίας στο εμπόριο στην Ελασσόνα. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γενικού Λυκείου Ελασσόνας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Δήμου Ελασσόνας.
  24. Παπαστεργίου – Λιάκουρη Δήμητρα – Κατάγεται από το Αυλώνα Αττικής και διαμένει στη Λάρισα. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και μέλος του Εθνικού Συμβούλιου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ).
  25. Σακοράφας Γιώργος – Κατάγεται από τη Συκαμνέα Ελασσόνας και διαμένει στον Αμπελώνα. Είναι αγρότης. Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και Δημοτικός Σύμβουλος Τυρνάβου.
  26. Σίμου- Μπάρκα Μαρία – Κατάγεται από τη Μελιβοία και διαμένει στο Μεταξοχώρι Αγιάς. Συνταξιούχος Λογίστρια. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Λογιστών Ν. Λάρισας.
  27. Σκόκας Γιάννης – Κατάγεται από τη Δήμητρα Αγιάς και διαμένει στη Λάρισα. Ιδιωτικός Υπάλληλος. Πρόεδρος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμητρας.
  28. Τέλιου Μαρία – Κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στη Λάρισα. Εργάστηκε επι χρόνια ως ψυχολόγος στη δημόσια εκπαίδευση από όπου πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε. Διατέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας και του παρατήματος Λάρισας του Εθνικού Συμβούλιου Κατά των Ναρκωτικών.
  29. Φώσκολος Ανδρέας – Κατάγεται από τον Πειραιά και διαμένει στη Λάρισα. Είναι επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας – Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων. Εργάστηκε επίσης ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, ενώ μέχρι το 2019 εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth της Μεγάλης Βρετανίας.
  30. Χατζηκράχτης Αστέριος – Γεννήθηκε και διαμένει στο Τύρναβο. Είναι εκπαιδευτικός μαθηματικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δημοτικός Σύμβουλος Τυρνάβου, πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Τυρνάβου και παλιότερα αντιδήμαρχος. Διατέλεσε πολλά χρόνια πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου.
  31. Χατζή Ελένη – Κατάγεται από το Σαραντάπορο Ελασσόνας και διαμένει στη Λάρισα. Είναι αρχιτέκτονας. Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας και του Δ.Σ του Μουσείου Αμπελακίων περιόδου 1940-49.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στον Πανηγυρικό Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Αμπελακίων ο δήμαρχος Τεμπών
Επόμενο άρθρο Τάχιστες αποζημιώσεις-ενισχύσεις ζητά η ΠΑΚ Θεσσαλίας για τις φονικές πυρκαγιές στη Μαγνησία