Ειδήσεις

Μάξιμος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δένδρων: Ενδυναμώνετε την πολιτιστική μας ταυτότητα!


«Για να ελπίζουμε σε ένα φωτεινότερο μέλλον, πιστεύω ότι είναι σημαντικό, ειδικά οι νεότεροι και τα παιδιά μας, να προσεγγίσουν το “γνώθι σαυτόν” μέσα από τα δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων, όπως ο δικός σας». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δένδρων «Η Άργισσα», με αφορμή την καλοκαιρινή εκδήλωση που διοργάνωσαν στα Δένδρα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, καθώς έπρεπε να συμμετάσχει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των απόδημωνστην Βουλή,επί του οποίου και τοποθετήθηκε από το βήμα της Ολομέλειας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμά του, αφού ευχαριστεί θερμά για την ευγενική πρόσκληση, συγχαίρει τον δραστήριο σύλλογο για τις πρωτοβουλίες και το έργο του «διότι, έτσι, αφενός διατηρείται η πολιτιστική μας κληρονομιά και αφετέρου ενδυναμώνεται η πολιτιστική μας ταυτότητα». Όπως υπογραμμίζει «στις μέρες μας, ελέω και της παγκοσμιοποίησης, διαπιστώνουμε μια αυξημένη ροή εισαγόμενων προτύπων και πολιτιστικών στοιχείων, που επηρεάζουν κυρίως τους νέους μας, και η άκριτη υιοθέτησή τους δημιουργεί ζητήματα με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις.

Ανάχωμα σε αυτή την πραγματικότητα, που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, είναι το “γνώθι σαυτόν”, να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, από πού και από ποιους προερχόμαστε. Να διατηρούμε τα έθιμα, τις παραδόσεις μας και να γνωρίζουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, ώστε να είμαστε σε θέση, πριν υιοθετήσουμε οτιδήποτε, να έχουμε τη δυνατότητα να το αξιολογήσουμε με κριτική σκέψη».

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός καταλήγει επισημαίνοντας ότι «για να ελπίζουμε σε ένα φωτεινότερο μέλλον, πιστεύω ότι είναι σημαντικό, ειδικά οι νεότεροι και τα παιδιά μας, να προσεγγίσουν το “γνώθι σαυτόν” μέσα από τα δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων, όπως ο δικός σας”.

Προηγούμενο άρθρο Η Ελένη Αλεξανδρίδου-Χονδρονάσιου υποψήφια στο συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ»
Επόμενο άρθρο Δράση του Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Κιλελέρ