ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ»


Με νέο εξοπλισμό προμηθεύεται το ΤΕΙ Λάρισας καθώς εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας η συμβασιοποίηση μέρους των ειδών του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Εξοπλισμός Ερευνητικών Εργαστηρίων Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας» προϋπολογισμού 3,49 εκ.ευρώ.

Ειδικότερα υπογράφηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας οι εγκρίσεις συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης του έργου, που είναι το Τμήμα Προμηθειών του Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας, με Κύριο του έργου το Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας, για 2 προς υπογραφή συμβάσεις. Τα ποσά των συμβάσεων είναι αντίστοιχα 835.785,00 και 264.450,00 ευρώ και αφορούν σε: 1) Προμήθεια συστημάτων αέριας χρωματογραφίας-φασματοσκοπίας μάζας, υγρής χρωματογραφίας και φασματόμετρο μάζας και 2) Προμήθεια φασματοφωτομέτρου συνδυασμένου με μικροσκόπιο και φασματόμετρο, για την κοινή ερευνητική δομή ΣΤΕΓ/ΣΕΥΠ/ΓΤΘΕ του ΑΤΕΙ Λάρισας.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Ενισχύουμε τις υποδομές των εκπαιδευτικών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία και επιθυμούμε να παραμείνουν ως έχουν οι δομές των τμημάτων στη Θεσσαλία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η απόκτηση του προτεινόμενου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ΤΕΙ Λάρισας στο πλαίσιο του νέου και του ανταγωνιστικού. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι απαραίτητη για την επέκταση και ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΤΕΙ Λάρισας, την οργάνωση ερευνητικών εργαστηρίων, τη δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση ικανών και αξιόλογων επιστημόνων – μελών Ε.Π. και την καλύτερη παροχή του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου και των υποδομών του».

Το έργο. Μετά την έγκριση αυτή, προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής των σχετικών  Συμβάσεων από το ΑΤΕΙ Λάρισας για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι για το εν λόγω έργο, ήδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις προμήθειας εξοπλισμού συνολικού ποσού 780.000 ευρώ, ενώ προχωράνε οι διαδικασίες διαγωνισμών για ανάδειξη αναδόχων για όλα τα υπόλοιπα είδη του έργου.

Το αντικείμενο της πράξης αφορά τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως εργαστήρια ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ερευνητικού έργου και σύνδεσης του με την παραγωγή και την εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει επέκταση και ανάπτυξη των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων, οργάνωση εργαστηρίων, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού τους έργου και των υποδομών τους και οργάνωση αυτόνομων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Πλατανόδασος Σπαρμού Ολύμπου η Φθινοπωρινή Διεθνής Συνάντηση του VW Bus Club of Greece
Επόμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και μελών της ΠΑ.Σ.Ε Αχελώου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στο Θεσσαλικό κάμπο