Ειδήσεις

Θερινό Σχολείο στην Πολωνία με θέμα τη Μηχανική Υλικών


Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ), και συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης συμμετείχε στην οργάνωση θερινού σχολείου με θέμα τη μηχανική υλικών (materialsengineering) που απευθυνόταν σε φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο του Lodzστην Πολωνία. Το θερινό σχολείο πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου 2023 με τη συμμετοχή 12 φοιτητών και 8 διδασκόντων από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Το θερινό σχολείο είχε πλούσιες δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια του πραγματοποιήθηκαν 10 εργαστηριακές συνεδρίες. Οι δραστηριότητες του θερινού σχολείου υποστηρίχθηκαν από ψηφιακές υπηρεσίες μάθησης που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από την ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης προς όφελος των φοιτητών και διδασκόντων. Οι ψηφιακές υπηρεσίες ενίσχυσαν τη διαδραστικότητα της μάθησης ενώ συνέβαλαν στη συνεργασία, τη δόμηση μαθησιακών δραστηριοτήτων, την ψηφιακή παρουσίαση τους, και την πρόσβαση σε ψηφιακό μαθησιακό περιεχόμενο.
Το θερινό σχολείο καθώς και οι ψηφιακές μαθησιακές υπηρεσίες υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού έργου DigiMat: ExcellenceforDigitalEducationinMaterialsEngineeringπου χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο ερευνητικό έργου συμμετέχουν, εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εκπαιδευτικοί οργανισμοί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Πολωνία, την Εσθονία, και την Τσεχία. Επιστημονικά υπεύθυνοι του ερευνητικού έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του ιδίου τμήματος κ. Ηλίας Χούστης.

Προηγούμενο άρθρο 12 συλλήψεις για ναρκωτικά την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο συστηματικών καθημερινών ελέγχων
Επόμενο άρθρο Ευαγγέλου προς Γάτσα: Ο Δήμος Ελασσόνας δεν είναι το μαγαζάκι σας για να κάνετε ρουσφετολογικές προσλήψεις!