Ειδήσεις

Αντιπλημμυρικά έργα σε Γκουσμπασανιώτη ποταμό και ρέματα


Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθαρισμοί ρεμάτων σε Μοναστήρι,  Χαρά,  Κυπάρισσο, Χάλκη, Καλό Νερό, Σοφό, Μοσχοχώρι και στον ποταμό Γκουσμπασανιώτη, που είναι ο τελικός αποδέκτης σχεδόν όλων των ρεμάτων και χείμαρρων που διαρρέουν το Δήμο Κιλελέρ. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση έργου συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.108.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει εργασίες σε συνολικό μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες συνεχίζουμε να επενδύουμε σε έργα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σταθερά δίπλα στην κοινωνία, έχει σε εξέλιξη ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα καθαρισμών σε ποτάμια και χειμμάρους στην Π.Ε. Λάρισας για τον μετριασμό των επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες

Περιλαμβάνονται εργασίες:

-καθαρισμού με αφαίρεση της επιφανειακής αυτοφυούς βλάστησης (καλαμιές κλπ), την αφαίρεση των φερτών και των απορριμμάτων καθώς και την εκρίζωση, κοπή και απομάκρυνση θάμνων και μεμονωμένων δένδρων που φράσσουν την ροή.

-επισκευή τεχνικών τοπικά

-αποκατάσταση λιθορριπής για την προστασία κοίτης και πρανών.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στα Καλύβια Ελασσόνας που χρηματοδότησε και κατασκεύασε η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Η παράταξη «Νέα Δύναμη» και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ανακοινώνουν ακόμη μια γυναικεία υποψηφιότητα