Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγύηση προστασίας της εθνικής μας κυριαρχίας


«Με τον νέο υπουργό Άμυνας μας συνδέει στενή φιλία και μακρά κοινοβουλευτική συμπόρευση. Με δεδομένο ότι στη Λάρισα βρίσκονται βασικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί, όπως η 1η Στρατιά, το ΑΤΑ, η 110 Πτέρυγα Μάχης και συνακόλουθα σημαντικός αριθμός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι εύλογο να έχουμε στενή συνεργασία. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα του αποστολή! Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στη διάρκεια της θητείας του να γίνουν ακόμη πιο ισχυρές, αναβαθμίζοντας έτι περαιτέρω το διεθνές κύρος και την ισχύ της πατρίδας μας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον νέο υπουργό κ. Νίκο Δένδια.

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τη σημαντικότερη εγγύηση για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αναβαθμισμένες ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, όπως τα νέα αεροσκάφη RAFALE, ο εκσυγχρονισμός των F16, οι φρεγάτες BELHARA, αλλάζουν πλέον τις ισορροπίες στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται σε κάθε ευκαιρία το υψηλό φρόνημα του έμψυχου δυναμικού, που επιτελεί την αποστολή του με βαθιά συναίσθηση του πατριωτικού του καθήκοντος. Την ίδια ώρα, βεβαίως, ευχόμαστε οι εντάσεις με τους γείτονές μας όχι μόνον να μειωθούν, αλλά και να περάσουμε σε φάση συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος των λαών μας. Από την πλευρά μας, άλλωστε, ο στόχος της καλής γειτονίας ήταν διαχρονικά σταθερός, με την προϋπόθεση, όμως, του απόλυτου σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της απουσίας απειλών και προκλήσεων».

 

Η Ελλάδα παρούσα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο Νίκος Δένδιας θα επιτελέσει ουσιαστικό έργο, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε ο προκάτοχός του Νίκος Παναγιωτόπουλος. Άλλωστε, το επίπεδο των ικανοτήτων του το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, από διάφορες θέσεις ευθύνης, με κορυφαία, αναμφίβολα, τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών. Κατά την προηγούμενη τετραετία, η Ελλάδα, με μια μακράς πνοής διπλωματική εκστρατεία, κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα σφιχτό δίκτυο συμμαχιών που διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο για την διεθνή θέση της. Η χώρα μας, αυτά τα χρόνια, βρέθηκε και πάλι παρούσα με ενεργό ρόλο σε ζωτικές περιοχές, όπως αυτές στην Μέση Ανατολή, στην Μεσόγειο, στην βαλκανική ενδοχώρα και στην ανατολική Ευρώπη. Με στοχευμένες κινήσεις, στις οποίες έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Νίκος Δένδιας, ανατράπηκαν οι τουρκικές μεθοδεύσεις, που επεδίωκαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Αντιθέτως, ήταν η Ελλάδα αυτή η οποία αναδείχθηκε σε ανερχόμενο “παίκτη” στη διεθνή σκηνή».

 

Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Τέλος, ο έμπειρος κοινοβουλευτικός, με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε διαφορά μέρη της χώρας, επισήμανε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε στην πρώτη γραμμή και στην αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές που δυστυχώς κατακαίουν αυτή τη στιγμή πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Με αίσθημα αυτοθυσίας και με επαγγελματισμό ο στρατός προσφέρει πολύτιμη αρωγή στις πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πύρινη λαίλαπα σύντομα θα σταματήσει, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε περιουσίες και στο φυσικό περιβάλλον και, εννοείται, χωρίς να κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή».

Προηγούμενο άρθρο Ευαγγέλου: Η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου είναι έργο του απερχόμενου δημάρχου
Επόμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης τιμήθηκε για την πολύτιμη προσφορά του στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών