Ειδήσεις

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο τη Βιολογία


Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Βιολογία της Αναπαραγωγής – Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία – Περιγεννητική Ιατρική», για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Το Π.Μ.Σ. «Βιολογία της Αναπαραγωγής – Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία – Περιγεννητική Ιατρική», έχει ως αποστολή την παροχή υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης, που περιλαμβάνει τόσο θεωρητική κατάρτιση και εργαστηριακή εμπειρία, όσο και εξάσκηση στη διεξαγωγή έρευνας στα πεδία της Βιολογίας της Αναπαραγωγής, των Βιοδεικτών στη Μαιευτική και Γυναικολογία και της Περιγεννητικής Ιατρικής σε αποφοίτους Ιατρικών, Βιολογικών και άλλων Σχολών Υγείας με σκοπό την επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης, μετά την διεξοδική και βασισμένη στα πλέον σύγχρονα βιβλιογραφικά δεδομένα εκπαίδευση τους, οι απόφοιτοι θα είναι έτοιμοι για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.
Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή, απόφοιτοι Τμημάτων Ιατρικής, Επιστημών Υγείας (Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Μαιευτικής, Νοσηλευτικής, απόφοιτοι Τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών (Βιολογίας, Χημείας, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Φαρμακευτικής) των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, πτυχιούχοι τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου που επιθυμούν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση με θέματα Φροντίδας υγείας της γυναίκας.

Οι φοιτούντες ασκούνται σε όλες τις τεχνικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αλλά και εξοικειώνονται με τη χρήση και μέτρηση Βιοδεικτών στη Μαιευτική και Γυναικολογία, σε θέματα Προγεννητικού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής.

Η χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε δύο (2) εξάμηνα με έναρξη τον Οκτώβριο του 2023.

Για την απόκτηση του οι φοιτητές/τριες οφείλουν να συγκεντρώσουν εξήντα (60) Πιστωτικές Μονάδες (ECTS) συνολικά. Κάθε εξάμηνο αντιστοιχεί σε τριάντα (30) ECTS. Κάθε φοιτητής υποχρεούται να παρακολουθήσει και να αξιολογηθεί σε δώδεκα (12) μαθήματα, να πραγματοποιήσει επιτυχώς πρακτική εργαστηριακή άσκηση και να εκπονήσει διπλωματική εργασία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου IISA
Επόμενο άρθρο Μουσείο για τον ήρωα ταγματάρχη του υψώματος 731 Δημήτριο Κάσλα