Ειδήσεις

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών


Το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου, στην πλατεία της Σπηλιάς, στις πλαγιές του Κισσάβου, κατάμεστη από κόσμο, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και φέτος οι καθιερωμένες διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών “ο  Κίσσαβος”.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή  14 Ιουλίου και η αυλαία έπεσε το Σάββατο 15 Ιουλίου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Σπηλιωτών σε συνεργασία με τον ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π. και το Δήμο Τεμπών.
Τη μουσική κάλυπτε η ορχήστρα του κ. Χρήστου Φρουξηλιά.
Στις διήμερες εκδηλώσεις συμμετείχαν χορευτικά τμήματα από τη Σερβία και την Ουγγαρία που φιλοξενούνται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης και Λαογραφίας “Κοιλάδα των Τεμπών”, όπως επίσης και χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Βαγγέλη Μάγειρα.
Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και Χρήστο Κρικώνη, τον Πρόεδρο του ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π.Τ. κ. Γεώργιο Νικολάου, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Κακαγιάννη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή τους τοπικούς συμβούλους της Σπηλιάς και του Συκουρίου κ. Κώστα Γκουντάρα, Χρήστο Δοξαρά και Γιώργο Λιόγκα. Επίσης, παρευρέθηκαν πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί δημότες και επισκέπτες.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε:
“Για ακόμη μία χρονιά συγχαίρω τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Νταή, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και τους εθελοντές, διότι κατάφεραν και φέτος να διοργανώσουν με μεράκι, φροντίδα και επιτυχία το συγκεκριμένο διήμερο εκδηλώσεων. Όλοι οι άνθρωποι που εργάστηκαν εθελοντικά, αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι η παράδοση και ο πολιτισμός ενώνουν τους ανθρώπους, όπως επίσης και οι παραδοσιακοί χοροί των συγκεκριμένων χωρών που παρουσίασαν ένα εξαιρετικό θέαμα απόψε. Εύχομαι όλοι να είμαστε υγείς και δυνατοί και να ανταμώσουμε ξανά του χρόνου”.
Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Καλές παραγωγές σκόρδων, “κακό μάτι” να μην σας πιάνει!
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού