Ειδήσεις

Τον Κώστα Αγοραστό στηρίζει η Ν.Δ. για περιφερειάρχη Θεσσαλίας στις εκλογές του Οκτωβρίου


Τα 13 πρόσωπα στα οποία δίνει το «χρίσμα» για τις περιφερειακές εκλογές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία το πρωί της Παρασκευής, μετά από εισήγηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες είναι:

• – Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος
• – Αττικής: Γιώργος Πατούλης
• – Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
• – Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
• – Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
• – Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
• – Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
• – Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
• – Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
• – Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
• – Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
• – Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

Ειδικά, δε, για την Κρήτη η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος, όπως έγραφε το πρωί το protothema.gr, «παίζει» χωρίς αντίπαλο και διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει άμεση άποψη λόγω εντοπιότητας για τα τεκταινόμενα στο νησί.
Από τους 13 της «γαλάζιας λίστας» οι δέκα είναι πρόσωπα γνωστά και εν ενεργεία περιφερειάρχες. Πρόκειται για τους κ.κ. Πατούλη, Τζιτζικώστα, Αγοραστό, Σπανό, Καχριμάνη, Μέτιο, Κασαπίδη, Φαρμάκη, Κράτσα και Χατζημάρκο. Νέοι υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Πτωχός και Στεφανής.

Πώς έγινε η επιλογή

Το μεγαλύτερο παρασκήνιο είχαν οι τελευταίες τρεις επιλογές για την περιφέρεια Πελοποννήσου όπου το χρίσμα πήρε τελικά ο Δημήτρης Πτωχός, στέλεχος επιχειρήσεων και παλιός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νικάς είναι σε τροχιά απόσυρσης, ενώ η προοπτική υποψηφιότητας του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση που είχε αρχικά τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά, εν τέλει δεν προχώρησε.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στέφανής, θα αντιπαρατεθεί με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουντζούρη που προέρχεται μεν από τη ΝΔ, αλλά έχει ανοιχτά μέτωπα με το Μέγαρο Μαξίμου και το κόμμα.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξετάστηκαν άλλες εναλλακτικές, όπως της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου ή του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα, πλην όμως, μετά και από συνάντηση της Ρόδης Κράτσα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ ημερών, η νυν περιφερειάρχης στηρίζεται εκ νέου.
Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς, είναι το βράδυ των εκλογών ο χάρτης να είναι και πάλι γαλάζιος, με την αυτοδιοίκηση να είναι ένα προνομιακό πεδίο για το κυβερνών κόμμα, όπου διατηρεί σημαντικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, και τη σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με σύνθεση που θυμίζει πολύ αυτή της αντίστοιχης Επιτροπής για τις εθνικές εκλογές, με τη μόνη διαφορά ότι επικεφαλής του εκλογικού αγώνα θα είναι ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής αντί του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκου, ο οποίος, βεβαίως, συμμετέχει στη σύνθεση μαζί με άλλα κορυφαία κομματικά στελέχη (Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης. Νίκος Χαρδαλιάς, Στέλιος Κονταδάκης, Νίκος Ρωμανός, Διονύσης Χατζηδάκης κ.α).

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο Ο μαγικός κόσμος των καταστημάτων Μουστάκας έρχεται στο Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Συστάσεις προς τους παραγωγούς σχετικά με την άρδευση των καλλιεργειών σε συνθήκες καύσωνα