Ειδήσεις

Μάξιμος: Σημαντικό το έργο του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος


«Μετά την πρόσφατη επιτυχή διεξαγωγή της Γενικής μας Συνέλευσης και την εκλογή της ηγεσίας της η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας συνεχίζει με μεγαλύτερη ακόμη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στην προώθηση των φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει. Η προώθηση των χριστιανικών αρχών και αξιών, η προστασία των Χριστιανών όπου γης, η ανάδειξη των χριστιανικών μνημείων που βρίσκονται εν κινδύνω, ο διάλογος με διακοινοβουλευτικούς θεσμούς που εκπροσωπούν άλλες θρησκείες και άλλα δόγματα, αποτελούν το κύριο πλαίσιο της δράσης μας. Για την επίτευξή τους συνεργαζόμαστε με κάθε ίδρυμα το οποίο μπορεί να προσφέρει ουσιαστική αρωγή στις προσπάθειές μας. Αναμφίβολα, ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος βρέθηκε πάντοτε στο πλευρό μας, ενισχύοντας το έργο μας. Ως εκ τούτου, και η σημερινή μας επίσκεψη, μετά από την ευγενική πρόσκληση του Διευθυντού του Διορθοδόξου Κέντρου, Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης των δυνατοτήτων ανάληψης κοινών δράσεων το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους συνεργάτες του Κέντρου για την εν γένει λειτουργία του και το σημαντικό έργο που επιτελεί, για το οποίο τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε. Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Πεντέλης στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο της ΔΣΟ δρ. Κώστα Μυγδάλη.

Σημειώνεται ότι το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ο επιμορφωτικός οργανισμός και το συνεδριακό κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπάγεται στην Ιερά Σύνοδο και προεδρεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου, Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, μετά των Επιστημονικών Συνεργατών του, υποδέχτηκε τον επικεφαλής του διεθνούς θεσμού και τον ενημέρωσε για τη λειτουργία και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Κέντρου. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ παρουσίασε τους στόχους και τη δραστηριότητα της ΔΣΟ.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν νέες βάσεις για συνεργασία με σκοπό την από κοινού παρουσία και μαρτυρία στην επερχόμενη Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για θέματα θρησκειών στην Ρώμη το 2025.

Ο Μόνιμος Επιστημονικός Συνεργάτης κ. Σέργιος Βοΐλας παρουσίασε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες του Διορθοδόξου Κέντρου και μαζί με την κ. Καλλιόπη Μαυραγκά ξενάγησαν τα μέλη της ΔΣΟ στους χώρους της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ πρόσφερε στον Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου αριθμημένο ανάτυπο χαλκογραφίας του Παναγίου Τάφου -που τυπώθηκε ειδικά για την επετειακή 30η ΓΣ της ΔΣΟ- και αντίτυπο της ελληνικής έκδοσης του Τόμου «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο».

Προηγούμενο άρθρο Η νοσηλεύτρια Αναστασία Κανή υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας με τον Κώστα Αγοραστό
Επόμενο άρθρο Ο μαγικός κόσμος των καταστημάτων Μουστάκας έρχεται στο Fashion City Outlet!