Ειδήσεις

Η θεατρική παράσταση Νέα Ζωή, έρχεται στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας


Η θεατρική παράσταση Νέα Ζωή, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Αντώνη Αντωνόπουλου, έρχεται στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας για δύο μοναδικές παραστάσεις τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 20.30. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

«Στη Λάρισα, σ’ ένα αρχαίο θέατρο ανάμεσα σε σύγχρονες πολυκατοικίες, σ’ έναν τόπο που το παρελθόν και το σήμερα υποχρεωτικά συγκατοικούν, θα δημιουργηθεί μια νέα ζωή. Με αφετηρία τη μουσική, τον χορό και την ποίηση του Σεφέρη θα τελεστεί μια γιορτή. Μέσω επαναλαμβανόμενων χορευτικών μοτίβων, αντλώντας έμπνευση από την ποπ κουλτούρα, την ελληνική παράδοση και τα κινούμενα σχέδια του Γουώλτ Ντίσνεϋ, θα δημιουργηθεί μια τελετή αναγέννησης σε έναν τόπο όπου ο χρόνος εξισώνεται. Πέντε άνθρωποι θα συναντηθούν. Θα περιμένουν. Θα έρθει ένας έκτος και θα τον καλωσορίσουν. Θα τον αποχαιρετήσουν και θα τον αναστήσουν. Στο σκοτάδι θα χορέψουν μαζί. Η Φύση θα πεθάνει και θα αναστηθεί. Ο Άνθρωπος θα πεθάνει και θα αναστηθεί. Στο σκοτάδι ξανά. Μουσική. Η Νέα Ζωή», σημειώνει ο σκηνοθέτης Αντώνης Αντωνόπουλος.

 

Συντελεστές

 

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνόπουλος

Μουσική: Γιώργος Ραµαντάνης

Σύµβουλος δραµατουργίας: Άγγελος Σκασίλας

Επιμέλεια σκηνικού χώρου και φωτισµών: Πουλχερία Τζόβα

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη

 

Ερμηνεύουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Θάνος Κόνιαρης, Λένα Μοσχά, Κώστας Τσιούκας, Αντιγόνη Φρυδά

 

Οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής: LEFOU PRODUCTIONS (Βάσια Ατταριάν, Σεραφείμ Ράδης)

ΑΜΚΕ: ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΙ

 

Ευχαριστούμε θερμά

Τον Δημήτρη Καραντζά, τον Θαλή Καραχάλιο, τον Τάσο Καραχάλιο, την Κέλλυ Παπαδοπούλου, την Ιωάννα Πιατά, την Βασιλική Σουρρή, τον Γιώργο Στεφανάκο, την Εύα Στεφανή, τον Αινεία Τσαμάτη, την Ιωάννα Τσάμη και τον Ευθύμη Φιλίππου.

 

 

 

 

Πληροφορίες

 

  • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

  • H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

 

  • Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.

 

  • Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

 

  • Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

 

 

 

Ακολουθήστε το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» στα social media:

 

Facebook

Instagram

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινάει η «Γιορτή Σκόρδου» με συναυλία του Δημήτρη Μπάση
Επόμενο άρθρο Η νοσηλεύτρια Αναστασία Κανή υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας με τον Κώστα Αγοραστό