Ειδήσεις

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Αγροτικών Κρίσεων στη Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου


Η Ομάδα Αντιμετώπισης Αγροτικών Κρίσεων που έχει συστήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και o προϊστάμενος του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, με επικεφαλής τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Απόστολο Μπίλλη, επισκέφθηκαν μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, την περιοχή της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου, καθώς φέτος προέκυψε πρόβλημα καρπόδεσης στην καλλιέργεια του Ακτινιδίου.

«Μετά από τις έντονες ανησυχίες των παραγωγών Ακτινιδίου της ευρύτερης περιοχής του Κάτω Ολύμπου, σχετικά με τη μειωμένη καρπόδεση του Ακτινιδίου που εντοπίζεται σε μεγάλη έκταση της εν λόγω περιοχής, κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Απόστολο Μπίλλη,τον Συντονιστή της  Ομάδας Αντιμετώπισης Αγροτικών Κρίσεων Δρ. Δημήτρη Σταυρίδη, Προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Λάρισας και τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, κ. Σπυρίδων Σπυρόπουλο, επισκέφθηκαν κτήματα με καλλιέργεια ακτινιδιάς. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ακαρπίας και σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιστημόνων το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πληγέντων παραγωγών ακτινιδίου. Η Ομάδα Αντιμετώπισης Αγροτικών Κρίσεων θα επανέλθει για αυτοψία στην περιοχή του δήμου μας, σε εκτάσεις που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, όπως οι ελιές, Για ακόμα μία φορά οφείλω να επισημάνω την αγαστή συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας και του τοπικού ΕΛΓΑ, σε θέματα που αφορούν τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο, καθώς και να τονίσω το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και την αυξημένη ετοιμότητα τους. Η στήριξη του αγροκτηνοτροφικού κόσμου είναι επιτακτική και είμαστε σίγουροι πως οι αρμόδιες Υπηρεσίες, θα ανταποκριθούν, για ακόμη μία φορά, δίνοντας λύση στα προβλήματα τους», αναφέρει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Παρών στην επίσκεψη ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού Αθανάσιος Λαϊνας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού Αθανάσιος Ευθυμίου, το μέλος του Α.Σ. Πυργετού Δημήτριος Μακαντάσης, ο Πρόεδρος και το μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πρόποδες Ολύμπου Αιγάνης Νίκος Χριστοδούλου και Κώστας Ευαγγέλου, όπως επίσης οι παραγωγοί της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Η νοσηλεύτρια Νικολέτα Σιδηροπούλου στο συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ»
Επόμενο άρθρο Ο Νικόλαος Στρούλιος υποψήφιος με τη "Νέα Δύναμη" του Δήμου Τεμπών