Ειδήσεις

Μάξιμος: Η δια βίου μάθηση συμβάλλει στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων


«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εργαζόμενη για μια νέα εποχή δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, θα επενδύσει ακόμη περισσότερο στη δια βίου εκπαίδευση, καθώς πιστεύει βαθύτατα ότι αυτή συνιστά βασικό μοχλό αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και δημιουργίας περισσότερων ευκαιριών για όλους». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την εκδήλωση  του Δήμου Ελασσόνας «Δεξιότητες για ‘σένα».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί στην εκδήλωση, συγχαίρει την αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Ελασσόνας «για την αξιέπαινη πρωτοβουλία να στηρίξετε ενεργά τη δια βίου μάθηση, τόσο με εκδηλώσεις όσο και με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Ελασσόνας».

 

Αναγκαία η διαρκής επανεκπαίδευση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «είναι κοινός τόπος, πλέον, η ανάγκη για διαρκή επανεκπαίδευση, καθώς οι ρυθμοί των αλλαγών σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, λόγω και των επιτευγμάτων της τεχνολογίας, είναι κυριολεκτικά φρενήρεις.

Ο στόχος για απορρόφηση στην αγορά εργασίας επιβάλλει την υλοποίηση προγραμμάτων για πρόσληψη νέων δεξιοτήτων και απόκτηση σύγχρονων γνώσεων.

Πέραν τούτων, η δια βίου μάθηση και η συνεπαγόμενη ένταξη στην αγορά εργασίας συμβάλλει καθοριστικά στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην εξάλειψη των φαινομένων κοινωνικής περιθωριοποίησης, που συνιστά ωρολογιακή βόμβα στην κοινωνική συνοχή».

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν κίνδυνο για την υγεία της εργατικής τάξης
Επόμενο άρθρο Ο 6ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης-Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Νοεμβρίου 2023