Ειδήσεις

Faethon Sky Race την Κυριακή στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας με 500 αθλητές ορεινού δρόμου


Με διεθνείς συμμετοχές και περισσότερους από 500 αθλητές διοργανώνεται την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 ο αγώνας ορεινού δρόμου Faethon Sky Race  Apostolos Tsourekas από το Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τον Faethon SkyRace 23 χλμ +1800 μ. υψομετρικής, μια μοναδική διαδρομή στο αλπικό τερέν του Ολύμπου που φτάνει μέχρι τα 2.520 μέτρα  υψόμετρο και από εκεί ακολουθώντας τις αλπικές κόψεις του Δυτικού Ολύμπου βυθίζεται στον Κοκκινοπηλό και τον  δημοφιλή Faethon Trail 14 χλμ  +400 μ. υψομετρικής, σε μια μαγική διαδρομή που ακολουθεί το αρχαίο εμπορικό μονοπάτι Κοκκινοπηλού-Πέτρας και τα παλιά μονοπάτια των ντόπιων ξυλοκόπων στα δάση του Κοκκινοπηλού με θέα τις ψηλές κορυφές.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Μια διεθνής αθλητική διοργάνωση  υψηλών απαιτήσεων στο μυθικό βουνό του Ολύμπου,  χάρη στην προσπάθεια των ακούραστων και δημιουργικών ανθρώπων του  Σωματείου Faethon που αναβαθμίζουν την ποιότητα του αγώνα χρόνο με το χρόνο. Με  500 συμμετοχές φέτος απ όλο τον κόσμο,  ο Faethon SkyRace έχει μπει στο  dna  των αθλητών ορεινού τρεξίματος και στο  καλεντάρι των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Οι αθλητές θα τρέξουν σε ένα αλπικό τοπίο, στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και θα νιώσουν την μοναδική   ενέργεια του Ολύμπου. Συγχαρητήρια στα μέλη του Faethon που σκέφτηκαν, δημιούργησαν, ανέδειξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν και να βελτιώνουν τον αγώνα, συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές  και στους χορηγούς. Κάνουμε μεγάλους αγώνες  γιατί έχουμε  συλλογική ηγεσία και  αποφασίζουν αυτοί που καλούνται και να  υλοποιήσουν. Εμείς βοηθάμε στην υλοποίηση και σε συνεργασία με τον Δήμο  Ελασσόνας έχουμε  το Ψηφιακό Μουσείο -πλανητάριο για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ολύμπου και  το  νέο portal    themountolympus.com για την τουριστική προβολή του μυθικού βουνού και των παραολύμπιων περιοχών με φωτογραφίες, βίντεο, εικονικές περιηγήσεις, διαδρομές και πληροφοριακό υλικό που συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται. Τα έργα οδικής ασφάλειας που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε βελτιώνουν την προσβασιμότητα στην περιοχή.

 

Γιάννης Δραγατσίκης, Αντιδήμαρχος Ελασσόνας:

Ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και  το Σωματείο Faethon Olympus Marathon δηλώνει  παρών για μια ακόμη χρονιά σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στο μυθικό βουνό του Ολύμπου,  στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκινοπηλού. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα φιλοξενήσουμε επισκέπτες από όλο τον κόσμο και  μέσω της  διαδρομής που διασχίζει το παρθένο δάσος,  η περιοχή  μας θα γίνει ευρύτερα γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το μονοπάτι του  Faethon είναι απαράμιλλης ομορφιάς  και  εκεί βρίσκονται πολλές από τις ξακουστές βρύσες του Ολύμπου. Ευχαριστώ τα μέλη του Σωματείου Faethon για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν, ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη διαχρονική και ουσιαστική στήριξη στον αγώνα.

 

Σάκης Πιτένης, Τεχνικός Διευθυντής  Faethon Sky Race «Απόστολος Τσουρέκας»:

Ο διεθνής αγώνας Faethon διεξάγεται στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας για δωδέκατη χρονιά. Και για να γίνεται κάτι δώδεκα χρόνια με επιτυχία χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες, προκειμένου να παραχθεί ένα αποτέλεσμα το οποίο κάθε χρόνο  είναι ποιοτικότερο και  αναβαθμίζει το προϊόν και την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Με το Δήμο Ελασσόνας και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε  αγαστή συνεργασία. Βρίσκουμε ανοιχτές πόρτες και ανοιχτά μυαλά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, για να μπορούμε να δημιουργούμε. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι  από 500 αθλητές από την Ελλάδα  και από το εξωτερικό. Ο  αγώνας είναι διεθνής και μετρά στην ευρωπαϊκή βαθμολογία ορεινού τρεξίματος. Έχουμε δύο  διαδρομές,  23 χλμ μέχρι τα 2.520 μέτρα  υψόμετρο και μια μικρότερη 14 χλμ.  στο δάσος του Κοκκινοπηλού. Ευχαριστώ τον  Δήμο, την Περιφέρεια που κάθε χρόνο είναι δίπλα μας, τους χορηγούς μας, την οικογένεια Τσουρέκα, τους αθλητές που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους  και τους εθελοντές. Δεν πρέπει ποτέ να τους ξεχνάμε, γιατί χωρίς εθελοντές μεγάλα event δεν γίνονται. Εθελοντές, συνέργειες και συνεργασίες παράγουν το  ποιοτικό αποτέλεσμα που  έχει ανάγκη  η περιοχή του θεσσαλικού Ολύμπου, που με λίγη ακόμη δουλειά θα γίνει νούμερο ένα προορισμός. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 9 Ιουλίου στον Κοκκινοπηλό.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική διάλεξη, σχετικά με την εθελοντική προσφορά ως δότες μυελού των οστών
Επόμενο άρθρο Στη διάθεση των πολιτών οι κλιματιζόμενες αίθουσες της Περιφέρειας Θεσσαλίας