Ειδήσεις

Καλοκαίρι 2023 με εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας υποδέχεται το καλοκαίρι του 2023 προγραμματίζοντας ποικίλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν στο Διαχρονικό Μουσείο και σε αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της και θα αποτελέσουν ξεχωριστές εμπειρίες για το κοινό που θα τις απολαύσει.

Σάββατο 1 Ιουλίου, 10 π.μ.:«Μια βόλτα στην πόλη!» Ο Δήμος Λαρισαίων και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» διοργανώνουν σε συνεργασία με την ΕΦΑ Λάρισας μια διαδρομή στα μνημεία της πόλης μας, που θα ξεκινήσει από τοΜουσείοτου Ιπποκράτηκαι θα καταλήξει στο Διαχρονικό Μουσείο, μεσκοπό τηΔιασύνδεσηΠολιτιστικώνκαι ΠράσινωνΣημείωντης Λάρισας.

Δευτέρα3 Ιουλίου, 8.30 μ.μ:Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) παρουσιάζει στον κήπο του Μουσείου τις δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών από διάφορες χώρες που συμμετείχαν στη δράση «MAKEUSE 2». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συλλογικά δια-καλλιτεχνικά έργα θεάτρου, χορού, μουσικής, οπτικών τεχνών και καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων.

Τετάρτη 5 Ιουλίου, 9.30 μ.μ:Ξεκινούν οι «Νύχτες Κινηματογράφου στο Μουσείο»που θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη του Ιουλίου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία, μέσω της πλατφόρμας IFCinéma.

Τρίτη 11 Ιουλίου, 7 μ.μ.: «Λίθινα Εργαλεία». Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με έργα του Παναγιώτη Μαρίνη σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, στον χώρο υποδοχής του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Τρίτη 11 Ιουλίου, 9.15 μ.μ.: Πρεμιέρα της παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου«Ο Αριστοφάνης ονειρεύεταιΛυσιστράτη + Πραξαγόρα» στο Β΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας. Η παράσταση είναι μία σύνθεση δύο κωμωδιών του Αριστοφάνη: Η «Λυσιστράτη» και οι «Εκκλησιάζουσες» ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί, καθώς τιςσυνδέει η δράση των γυναικών – της Λυσιστράτης και της Πραξαγόρας – για το κοινό καλό. Μετάφραση: Θωμάς Ψύρρας. Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.

Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Ιουλίου: Στο πλαίσιο του θεσμού «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» του Υπουργείου Πολιτισμού, που επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζεται στο Β΄ αρχαίο θέατρο το έργο«Επιτάφιος – Νέα Ζωή». Φέτος κεντρικός θεματικός άξονας θα είναι το φλέγον ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος με στόχο την αφύπνιση του κοινωνικού συνόλου για την κλιματική κρίση.

Τρίτη 1 Αυγούστου: 1η Πανσέληνος Αυγούστου. Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείουστον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου.

Παρασκευή 4 Αυγούστου: Συναυλία στο Κάστρο της Βελίκας με τους Γιάννη Κούτρα και Παντελή Κυραμαργιό με τίτλο «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αγιάς.

Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση «Μικροί ήρωες σε κρίση» στο Διαχρονικό Μουσείο στο πλαίσιο του θεσμού «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δευτέρα 21 Αυγούστου: Εγκαίνια περιοδικής εικαστικής έκθεσης στο πλαίσιο του 11ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης στο Διαχρονικό Μουσείο.

Τετάρτη 30 & Πέμπτη 31 Αυγούστου: προβολή της ταινίας «Γιάννη Ρίτσου ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» στο Β΄ αρχαίο θέατρο από το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος Λαρισαίων Καλλιτεχνών 2014-2023.

Πέμπτη 31 Αυγούστου:2η Πανσέληνος Αυγούστου. Συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Αζώρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας.

Για τις επιμέρους εκδηλώσεις θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθρο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στον Τύρναβο