Ειδήσεις

Με συμμετοχή 2.500 παιδιών ξεκίνησε η «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων


Με τη συμμετοχή 2.500 παιδιών οικογενειών της Λάρισας πραγματοποιείται  φέτος το πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους.

 Η έναρξη της πρώτης περιόδου έγινε σήμερα, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να παρίσταται στην εκδήλωση έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

 Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών στο πρόγραμμα, αφού τα 2.500 παιδιά που καθώς και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι οικογένειες της Λάρισας στις δομές του Δήμου Λαρισαίων.

Όπως είναι γνωστό, η καινοτόμος δράση, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους Λαρισαίους πολίτες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για να προσφέρει μια χαρούμενη και δημιουργική νότα δροσιάς στο καλοκαίρι τους. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Οι μικροί «κατασκηνωτές» έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και ασφαλές, να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και να ψυχαγωγηθούν αναπτύσσοντας την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, και την αγάπη τους προς τη φύση.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη» υποστηρίζεται από υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και πλειάδα φορέων της πόλης που κάνουν πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της

Η «Κατασκήνωση στην πόλη – 2023» λειτουργεί τις ώρες 07:30 π.μ εως 15:00 . σε τρεις περιόδους:

26 Ιουνίου – 14 Ιουλίου

17 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

17 Αυγούστου- 1 Σεπτεμβρίου

 

Προηγούμενο άρθρο Σε εξέλιξη τα έργα του Βιολογικού Καθαρισμού της Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος