Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν ακόμη 17 κλοπές, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Λάρισας, με τη μέθοδο της αναρρίχησης


Σε συνέχεια του από 19-06-2023 Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός ενήλικα και ενός ανήλικου, για διάπραξη τριών περιπτώσεων κλοπής, τετελεσμένων και σε απόπειρα, από οικίες της Λάρισας, ανακοινώνεται ότι από τη συνεχιζόμενη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εξιχνιάστηκαν ακόμη -17- κλοπές από οικίες της πόλης, για τις οποίες ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο ενήλικας αλλοδαπός.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, κατά τα χρονικά διαστήματα από 16-06-2023 έως 18-06-2023, από 11-05-2022 έως 2-10-2022, καθώς και την 18-09-2021, ο ενήλικας αλλοδαπός, διέπραξε -17- ακόμη περιπτώσεις κλοπής από οικίες της Λάρισας, -16- τετελεσμένες και -1- απόπειρα, κυρίως με τη μέθοδο της αναρρίχησης, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα-τιμαλφή.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων και κοσμημάτων-τιμαλφών, υπολογίζεται άνω των -112.000- ευρώ.

Επιπλέον, σε ημιτελή οικία όπου διέμενε, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών (λίρες, αλυσίδες, σκουλαρίκια, ρολόγια κ.ά.), το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους τους.

 

Επιπροσθέτως, κατασχέθηκε ένα ποδήλατο που χρησιμοποιήθηκε από τον ανωτέρω, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς του.

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στήνονται οι πρώτες βιοκλίνες ανάσχεσης της ρύπανσης από γεωργικά φάρμακα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Την τιμητική του είχε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο πλαίσιο του 5ου διεπιστημονικού συνεδρίου