Ειδήσεις

Μάξιμος: Στην “μαρκίζα” του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η τοξικότητα


«Στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες απέρριψαν την τοξικότητα, τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής, τον ”πολακισμό”, αυτά ήταν η ‘‘μαρκίζα’’ του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, αντί να παρασυρθούμε σε αυτό τον πόλεμο λάσπης, επικεντρώσαμε την πολιτική μας, τον προεκλογικό μας αγώνα στην παρουσίαση των θέσεών μας, των προτάσεών μας, του κυβερνητικού μας έργου. Ο ελληνικός λαός με σύνεση και σωφροσύνη προσήλθε στις κάλπες. Και το αποτέλεσμα αυτό έδειξε πόσο πιο ώριμη είμαστε ως ελληνική κοινωνία, μετά την υπερδεκαετή περιπέτεια της κρίσης, που εμφανίστηκαν κόμματα διαμαρτυρίας για να εκφράσουν τους εντός ή εκτός εισαγωγικών διαμαρτυρόμενους αγανακτισμένους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων του κόμματος κ. Δημήτρη Γιακοβή να απευθύνει χαιρετισμό στους πολίτες των Φαρσάλων, στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης με άλλους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχαρίστησε «για το συντριπτικό αποτέλεσμα που η επαρχία Φαρσάλων έδωσε στη Νέα Δημοκρατία, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μεγάλη νίκη που πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Και, βεβαίως, να ευχαριστήσω από καρδιάς και όλους εσάς τους πολίτες των Φαρσάλων που χρόνια τώρα με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας και όσους έκριναν χρήσιμη την παρουσία μου και στη νέα βουλή που θα προέλθει από την κάλπη της 25ης Ιουνίου».

 

Αναλώσιμα τα κόμματα διαμαρτυρίας…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας, στις 25 Ιουνίου, ξεκινούμε και πάλι από το μηδέν. Η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση δεν ήταν το “πρώτο ημίχρονο“ που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Οι κάλπες ξαναστήνονται άδειες και θα πρέπει εκατομμύρια γαλάζια ψηφοδέλτια να πέσουν μέσα για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι είτε ένας θρίαμβος, όχι μόνο σε ποσοστά αλλά και σε έδρες που θα μας δώσει τη δύναμη και για πιο τολμηρές και γενναίες μεταρρυθμίσεις, ή μπορεί, ακόμα και αν έχει και το 4 μπροστά το ποσοστό μας -γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ΝΔ πήρε το εύρος παράταξη- να έχει οριακή πλειοψηφία σε έδρες, εάν εκλεγούν πολλά κόμματα διαμαρτυρίας. Και υπάρχουν πολλά τέτοια κόμματα διαμαρτυρίας. Ας συνετιστούμε και ας έχουμε υπόψη μας ότι στο παρελθόν όλα αυτά τα κόμματα διαμαρτυρίας ήταν αναλώσιμα, μιας δύο χρήσεων, χωρίς να προσφέρουν κάτι στην πατρίδα».

 

Φράγμα Σκοπιάς, Δρόμος Λάρισας Φαρσάλων

Ο έμπειρος πολιτικός επισήμανε ότι «οι πολίτες των Φαρσάλων έχουν δύο ακόμα λόγους για να προσέλθουν στην κάλπη μαζικά και να ψηφίσουν τη ΝΔ. Πέρα από το πρόγραμμά μας, λιγότερους φόρους, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους, καλύτερες συντάξεις -δώσαμε δείγματα γραφής την προηγούμενη περίοδο γι’ αυτά και με την αξιοπιστία του κυβερνητικού μας έργου απευθυνόμαστε και πάλι στους πολίτες-, έχουν δύο λόγους τους οποίους μνημόνευσα και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Ο πρώτος λόγος είναι ότι με την κυβέρνηση αυτή έχει δρομολογηθεί ένα έργο πνοής, το φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων, στον Ενιπέα, που θα λύσει το τριπλό πρόβλημα της περιοχής, ύδρευσης, άρδευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην επαρχία Φαρσάλων. Και το δεύτερο είναι ότι, για πρώτη φορά, έχουμε μία δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, για πρώτη φορά από πρωθυπουργικά χείλη ακούσαμε τη δέσμευση υλοποίησης του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, για τον οποίο επίσης πολλές δεκαετίες ακούμε. Έχουμε, λοιπόν, κάθε λόγο στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να στείλουμε ακόμα πιο ισχυρό μήνυμα και από το 50% που πετύχαμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Με αυτές τις σκέψεις να σας ευχαριστήσω για τους αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να πιστεύω ότι η νίκη της 25ης Ιουνίου θα είναι ακόμα πιο μεγάλη, θα “γράψει” στην ιστορική πορεία, στην ιστορική διαδρομή αυτής της παράταξης της ευθύνης και του μέτρου, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Καλή δύναμη και με την νίκη».

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Όλοι μαζί για μια ισχυρή Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Στα 320.000.000 ευρώ τα άμεσα τουριστικά έσοδα της Θεσσαλίας το 2022