Ειδήσεις

Εξαιρετική εμφάνιση της χορωδίαςmusic Arte Ελασσόνας στο Μώλο


Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Μικτή Χορωδία music Arteτου Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας κατά την παρουσία της το περασμένο Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στο 12ο  Φεστιβάλ Χορωδιών Μώλου Φθιώτιδας που διοργάνωσε η Μικτή Χορωδία Μώλου σε συνεργασία με τον Δήμο Καμένων Βούρλων Δ.Ε. Μώλου και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης – λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στην χορωδιακή συνάντηση συμμετείχαν πέντε αξιόλογα φωνητικά σύνολα: η Μικτή Χορωδία Κάτω Τιθορέας, η Γυναικεία Χορωδία Μαλεσίνας, η Δημοτική Χορωδία Θήβας, η Χορωδία musicArte Ελασσόναςκαι η οικοδέσποινα Μικτή Χορωδία Μώλου. Οι 160 περίπου χορωδοί ένωσαν τις φωνές τους και με τα τραγούδια τους ενθουσίασαν το φιλόμουσο κοινό της περιοχής που γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες της αίθουσας, παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ Γ. Συκιώτη, εκπροσώπων της περιφέρειας και πολιτιστικών σωματείων.

Η μικτή χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας παρουσίασε ένα απαιτητικό και συνάμα ευχάριστοπρόγραμμα με έργα Ελλήνων δημιουργών σε τετράφωνη επεξεργασία συνοδεία πιάνου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες των παραβρισκόμενων.Συνόδευσε στο πιάνο  η καθηγήτρια πιάνου – μουσικοπαιδαγωγός  κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Στο τέλος του φεστιβάλ όλες οι χορωδίες ερμήνευσαν από κοινού το τραγούδι «Πίστη και πόθος – μαντηλάτος» από το έργο «13 τραγούδια για τις Αλησμόνητες πατρίδες» του μαέστρου Αντώνη Μπαλή, που πρόσφατα κυκλοφόρησε σε βιβλίο και cd. Πιάνο έπαιξε ο μαέστρος Κων. Μάτης και διεύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης. Ακολούθησε γεύμα και γλέντι με όλους τους χορωδούς σε παραλιακή ταβέρνα στα Καμένα βούρλα.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη μελών του Δ.Σ του Γ.Ν. Λάρισας στο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου
Επόμενο άρθρο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Λάρισας