Ειδήσεις

Συνελήφθησαν άμεσα δύο αλλοδαποί στη Λάρισα, οι οποίοι διέπραξαν 3 κλοπές


Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (18-06-2023) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, -2- αλλοδαποί, από τους οποίους ο ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και απείθεια.

Ειδικότερα, αργά χθες το βράδυ, οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μπαλκονόπορτα ισόγειας οικίας της πόλης.

Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, προκειμένου να σταματήσουν. Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση, αντιστεκόμενοι κατά τον έλεγχο και απωθώντας τους αστυνομικούς, ενώ εντέλει, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας/Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, οι δράστες διέπραξαν δύο ακόμη περιπτώσεις κλοπών από οικίες πρώτου ορόφου στη Λάρισα, με τη μέθοδο της αναρρίχησης, προχθές και χθες, και συγκεκριμένα:

  • προχθές (17-06-2023) το βράδυ, διέρρηξαν μπαλκονόπορτα οικίας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των -1.800- ευρώ &
  • χθες (18-06-2023) το απόγευμα προς βράδυ, ενεργώντας πανομοιότυπα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό οικίας τα χρηματικά ποσά των -17- δολαρίων Η.Π.Α. και -55- ευρώ, καθώς και δύο συσκευασίες ανδρικών αρωμάτων. Τα προαναφερόμενα βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς του ανήλικου για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Ρύθμιση οφειλών τρίτων προς Δήμους και αναβίωση ρυθμίσεων 100 δόσεων
Επόμενο άρθρο Παράκληση και κήρυγμα στον Άγ. Αχίλλιο, Τετάρτη απόγευμα