Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Τεμπών στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας


Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα τον Διευθυντή κ. Παναγιώτη Καλφούντζο επισκέφθηκε ο  Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, προκειμένου να ενημερωθεί, για την πορεία των διαδικασιών του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους και για την επίσκεψη κλιμακίου στην Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου, καθώς φέτος προέκυψε πρόβλημα καρπόδεσης στην  καλλιέργεια του Ακτινιδίου.

Ο Διευθυντής, κ. Καλφούντζος ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι οι διαδικασίες  πρόσληψης των παγιδοθετών και γεωπόνων είναι σε εξέλιξη και ότι οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ώστε να προστατευθεί με τον καλύτερο τρόπο ο ελαιόκαρπος από την προσβολή του δάκου.
Σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου στα αγροκτήματα της περιοχής της Π.Ε. Κάτω Ολύμπου,  θα πραγματοποιηθεί όταν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αραιώματος του Ακτινιδίου.
Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Γ. Μανώλης δήλωσε: «Στη σημερινή συνάντηση που είχα με τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Λάρισας επιβεβαιώθηκε η αυξημένη ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσιακοί της υπάλληλοι, οι οποίοι διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες για την προετοιμασία του φετινού Προγράμματος Δακοκτονίας εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαν θέσει εξ αρχής. Αξιοσημείωτο επίσης, είναι το γεγονός ότι υπάλληλοί της παρακολουθούν την εξέλιξη της καλλιέργειας της Ακτινιδιάς και σύντομα  κλιμάκιο της ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΑ,  θα επισκεφθεί την περιοχή.
Για ακόμη μία φορά οφείλω να επισημάνω την αγαστή συνεργασία μας με τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους της ΔΑΟΚ Π. Ε. Λάρισας στα γεωργοκτηνοτροφικά θέματα που συζητάμε τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης θεωρώ χρέος μου να τονίσω το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και την αυξημένη ετοιμότητα των υπηρεσιακών υπαλλήλων της, οι οποίοι εν μέσω πολλών αντιξοοτήτων – όπως είναι κυρίως η έλλειψη προσωπικού – καταφέρνουν και υλοποιούν γρήγορα και έγκαιρα τα προγράμματα φυτοπροστασίας αρμοδιότητάς τους και συγχρόνως είναι πάντα κοντά στα προβλήματα των αγροκτηνοτρόφων μας  οι οποίοι δοκιμάζονται οικονομικά τα τελευταία χρόνια».
Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Λαμπρούλης: Οι εργαζόμενοι να κάνουν κριτήριο ψήφου τα τεράστια προβλήματα στην Υγεία
Επόμενο άρθρο Για πρώτη φορά Νυχτερινός Αγώνας Run Greece Λάρισα το Σάββατο 17 Ιουνίου